Italien: eftersom värdet av bostäder på Gardasjön är värt mer

Det är känt, Italien har alltid den obestridliga fascinationen, både för landskapets skönhet, men också för den historia som fortfarande finns idag i alla var.
Olika i hela dess förlängning har det alltid fått stor framgång och uppskattning från turister. Men inte bara. På senare tid fokuseras investerare främst på konststäder, av vilka halvön ligger i överflöd.

 Oavsett om det är Rom, Venedig eller Florens, spelar det ingen roll. För att leva i ett sammanhang som på något sätt påminner sina medborgare hur mycket västkulturen i Italien var övervägande och närvarande, är investerare villiga att tillbringa jämn astronomiska siffror för att kunna ägna sig åt en egendom.

Att anmäla sig till ett leasing blev demodé. I modet är det för närvarande avtalet om försäljning. Bland de mest önskade marknaderna framträder det som ett geografiskt område, det ena som är begränsat till Gardasjön. Enligt en statistisk undersökning uppträder faktiskt Desenzano, Padenghe, Moniga och Salò från de mest eftertraktade platserna. Det verkar som en normal situation vid första anblicken. Men var är det här fenomenets särdrag? Tja, enligt de undersökningar som utförs av de ledande experterna inom sektorn, som lämnar fastighetsentusiasterna lite förvirrade, ges av den mycket starka försäljningen trots den enorma ökningen av huspriserna i dessa områden.

Trots den lilla depressionen som har påverkat både landet i allmänhet, men också fastighetssektorn, har den ihållande ökningen av intresset inom dessa områden nått 10% mer än tidigare år.

Vilka är de mest framgångsrika fastighetsmarknaderna?
Väl positionerat i denna ranking identifierar vi Sirmione, där värdena förblir oförändrade och att växa är efterfrågan på bostäder som kan producera inkomst på lång sikt, därför av historisk betydelse med förmågan att behålla ett högt värde på marknaden. Vanligtvis pratar vi om investerare som behöver lägenheter som fluktuerar (i fråga om priser) från 120 000 euro till 230 000 euro, ofta hyras för högst 700 euro per månad. De flesta transaktioner (för försäljningskontrakt) är koncentrerade i Laguna och Colombare-områdena, särskilt uppskattade och förstärkta av närvaron av stränder och toppmoderna och utrustade boendefaciliteter. Medelvärdena? Vi pratar om 2.000 euro per kvadratmeter.

Desenzano del Garda har å andra sidan ett investeringstak på cirka 250 000 euro för standardstudior. Jämfört med Sirmione har ökningen av efterfrågan från efterfrågesidan uppmuntrat prisökningen (grundläggande redan hög jämfört med det italienska genomsnittet).
Det maximala taket är cirka 4 000 euro per kvadratmeter.

Men låt oss inte glömma marknaderna Padenghe, Moniga och Salò, som baserar sina erbjudanden på minst 1 600 euro per kvadratmeter.

Vad man säger är att konst och kultur fortfarande spelar en grundläggande roll vid valet av en fastighet!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB