'' Urban Regreeneration '': ett protokoll för hållbar effektivisering av fastigheter

Under de senaste åren har problemet kring miljön och begreppet hållbarhet intensifierats mer och mer. Många klimatförändringar har karakteriserat och tyvärr känns på vår planet. Trots att det har varit stor mobilisering av huvudinstitutionerna för miljöskydd har det inte alltid varit möjligt att agera direkt och effektivt.

Men vi hos Realigro har goda nyheter för vad som gäller vår sektor: fastigheten en! Vi pratar om Urban Regreeneration, ett helt nytt projekt, med ett mål: uppnå hållbar effektivitet.

 Denna manifest har främjats i Italien av Habitami Energy & Building Advisor - en grön marknadsförings- och miljökommunikationsbyrå som har skapat en bro med de viktigaste institutionerna, föreningarna och intressenterna. Genom att skapa ett riktigt garantiprotokoll har detta initiativ invigd sin egen energiåtervinningskampanj.

Syftet med kontraktet är att identifiera, utforma och bygga nya byggnader, utrustade med alla inredda bekvämligheter som är integrerade med energisparande system för att minska konsumtionen, garantera miljövården och förstås öka det immateriella värdet av samma byggnad .

Vilka åtgärder ska vidtas för att kunna delta i detta projekt?
Här är de olika stegen att följa om du tänker följa den gröna rutten:

1. Byggnadsövervakning
Utförs av en konsult samlas all grundinformation om byggnaden med särskild uppmärksamhet på kostnaderna och förbrukningen under de senaste 3/5 åren, växternas tillstånd och det så kallade "höljet", inklusive fasader, takläggningar, dörrar och fönster, isolering .

2. Energidiagnostik
Den andra fasen innebär en verklig diagnos av strukturen.
Utförs av en EGE - Expert inom energihantering oberoende av den allmänna entreprenören

3. Användning av miljöenergiprotokoll
Det här steget är inte obligatoriskt, men det rekommenderas starkt att notera protokollet som garanterar miljöskydd för att lättare kunna få miljöcertifiering

4. Integrerad design och konstruktionstillsyn
Denna fas tilldelas ett team av specialister, som tar ansvar för byggövervakningen på plats.

5. Smarta tekniker och bygglösningar
Material och teknik som är typiska för den gröna sektorn måste ha bevisade prestandavärden (DoP-deklaration av prestanda - CE-märkning etc.) och, inte mindre viktigt, överensstämma med försäkran om överensstämmelse för korrekt installation.

6. EPC-kontrakt
Energiprestandekontrakt: Energiprestandegarantiavtal. Detta är den sista delen av den första fastighetsrevolutionen.

7. Skattebonuser och ekonomiska incitament
Vid slutet av dessa första åtgärder sker en ekonomisk-ekonomisk kontroll, om de incitament som begärs i förhållande till typen av riktade insatser.

 8. Hållbart finansiellt
Om det behövs kan begäran om finansiering presenteras för hela verksamheten med Gröna lån - Lån - för att garantera återbetalningen av det finansiella kravet, starta upp till 15 år.

9. General Contractor
Verifiering och urval av underhållstekniker - ESCo - av de olika expertteknikföretag inom den gröna sektorn

10. Energicertifiering
Sist men inte minst fas är analysen av energisituationen, utförd av en erfaren och framför allt oberoende professionell tekniker, för att verifiera den framgångsrika genomförandet av insatsen.

Nu när du har all information du behöver, kan du också göra ditt hem eller köpa en fastighet, 100% grön!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB