Residence by Investment Program: hur man stöder Anguilla

Utvidgning: det här är vakordet i Anguilla. I den karibiska fastigheten lanserades ett nytt handlingsprogram i juni 2019. Målet är att erbjuda en permanent bostad till alla utländska investerare men (det finns alltid en men) de investerar minst 750 tusen dollar i fastighetsköp.

Ett bra initiativ, som verkar fungera utifrån den hastighet som köp- och försäljningskontrakten undertecknas och, inte minst, det enorma antalet nya utlänningar som har fått medborgarskap.

Till detta läggs återöppningen av gamla strukturer som, när de väl har ombyggts, sedan kommer att användas för bostadsändamål. Det finns faktiskt många byggnader och områden som ägnas åt detta syfte.

Enligt ledande experter inom sektorn kommer detta att vara vändpunkten för Anguilla. Starka reservationer gjordes av potentiella investerare för att direkt kontrollera vad deras drömhus kunde vara i det lilla paradiset.

Så hur ser den lokala marknaden ut?
Enligt fastighetsanalytikerens ord saknas fortfarande ingen soliditet och stabilitet trots att bitarna har fallit med 30%. Men om för "ägarna" denna "rabatt" kan representera en gräns, kan detsamma inte sägas för köpare som istället utnyttjar den här möjligheten.

Att köpa en fastighet i Anguilla i själva verket under denna historiska period kan vara riktigt fruktbart, både för den inbyggda skönheten i själva platsen, men också för värdet av fastigheten själv som under åren kommer att få mer värde.

Men vad är genomsnittspriset för en (bostads) fastighet per kvadratmeter?
Cirka 700 dollar. I detalj:
• För bostadsrätter börjar det på $ 700 000
• Samma grundpris även för redan inredda radhus
• 10 miljoner istället för lyxhus längs kusten, med simbassänger och stora rum
• 25 miljoner för mega villor
 
Det finns därför olika projekt i rörledningen som genom denna nya regeringsplan inte väntar på något annat än att invigas och slutföras.
Sammantaget har den lokala ekonomin vuxit starkt. Efter minskningen förra året (-7%) markerar det idag bra 10% istället.

Vem är de viktigaste köparna i Anguilla?
Vanligtvis beslutar amerikanerna att investera i lokala fastigheter. Men det finns också briter, kanadensare och ryssar. Vi minns att den officiella valutan är dollarn i östra Karibien men för de flesta transaktioner erkänns och accepteras användningen av den amerikanska dollarn.

Så om du också är intresserad av att köpa en fastighet i Antigua, kanske du kan ta tillfället i den fruktbara perioden och investera i detta land.
Att kunna få dina drömmar hem och permanent bostad kan verkligen vara lämpligt för alla framtida fastighetsägare!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB