Svart fastigheter: den kritiska situationen i Italien

Vi förutsåg att det i allmänhet sker en slags europeisk avmattning av fastigheter.
I själva verket finns det en djup skillnad mellan och förväntningar som framförts på efterfrågesidan och det faktiska praktiska svaret med erbjudandet.
Trots allt är emellertid resultaten med tecknade köp- och försäljningskontrakt positiva.
Det finns emellertid ett land, som tyvärr utmärker sig för den ännu mer dramatiska situationen den går igenom: Italien.

Men vilka är de problem som Italien står inför?

I huvudsak ges den ömma punkten av oförmågan från bagageutrymmet att inte bibehålla de rytmer som finns i stället i resten av Europa. De fasta priserna driver verkligen försäljningen, (som kan uppgå till maximalt 670 000 euro i slutet av året) men tillåter samtidigt inte en ”effektiv kvalitativ tillväxt av byggnadernas värde.

Det enda undantaget är den Milanese marknaden. Enligt resultaten från de viktigaste analytikerna i sektorn har detta område enbart garanterat en positiv trend, konstant över tid och perfekt anpassad till resten av de stora kontinentale marknaderna.

Genom att undvika detta undantag finns det i hela Italien en verklig "djup marknad" som signalerar kritiska nivåer som aldrig sett tidigare.

Det är dessutom nödvändigt att specificera att det erbjudande som föreslås av den italienska marknaden inte faller inom de kanoner som begäran om att nå istället föreslås. Enligt experter kan det definieras som en verklig paradox. Räntesatser på minst, över en miljon potentiella köpare och en marknadsföring.

Denna avmattning har dock påverkat det europeiska genomsnittet, som har drabbats av en svag nedgång. Men inte så dramatisk.
Förra året kommer vi ihåg att det var riktigt minnesvärt för europeiska fastigheter.
Cirka 260 000 000 euro av totala transaktioner som i allmänhet verkar hålla höga även under de första månaderna av 2019.

Nedgången var mest märkbar endast i europeiska huvudstäder, med en nedgång på cirka 13%.
Men vad är det segment du i bästa fall lyckas försvara trots allt?

Den i bostäder som tillsammans med kontor utgör över 50% av de totala europeiska tegelinvesteringarna.

Men vilka är de viktigaste europeiska städerna som väl försvarar sig?

• Frankrike + 7,5%
• Spanien + 6,6%
• Tyskland + 6,3%

 Om vi i stället lämnar Europa och förbereder oss för världsmarknaden noterar vi att de mest betydande ökningarna är de som vi hittar i amerikanska fastigheter (+ 14%).

Generellt sett är situationen inte så kritisk i Europa, men den kan definitivt förbättras om den italienska halvön återgår till en av de mest eftertraktade diamantpunkterna, inte bara från lyxsegmentet, utan också från den enkla genomsnittliga efterfrågan.

Det hoppas därför att denna period kommer att bli en enkel "fysiologisk" nedgång och att den i framtiden inte kan leda till den "patologiska".

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB