Los Angeles fastighetsmarknaden förändras: den saknade balansen

Vi vet mycket väl att det på marknaden i allmänhet är nödvändigt att möta efterfrågan och leverera perfekt för att säkerställa en rättvis utbyte mellan parterna och att dra nytta av vissa fördelar. Trots det är det grundläggande att det finns en andel mellan de intressen som exponeras. Men det finns inte alltid denna perfekta balans. Faktum är att denna avvikande situation som hänför sig till överdrivet förskjutning gentemot köpare avslöjar sig i Kalifornien, precis i ett av de mest exemplifierande städerna i USA, både för berömmelse och unikhet: Los Angeles.
Typiska huspriser har varit cirka åtta gånger högre än genomsnittet för det senaste året, vilket skulle ha varit begränsande för hela fastighetsmarknaden på lång sikt.

 På grund av denna ökning var biverkningen dock dubbelt: närvaron på tegelmarknaden av ett brett utbud av egenskaper och samtidigt en plötslig sänkning av priserna för att undvika att ackumulera osålda egenskaper.
Antalet bostäder som erbjöds till försäljning i Los Angeles var 21 500, cirka 30% mer än under sista halvåret 2018. Orimliga siffror, som emellertid kraftigt uppmuntrar nya investerare som vill utnyttja en fastighet i en av de mest kända städerna i världen, utnyttja denna dödläge för att slutföra en hel del. Å andra sidan blir dessa fördelar avsevärda skador för säljarna, som tvingas minska fastigheternas köpvärde för att erhålla undertecknande av ett försäljningskontrakt.

 '' Escort'-effekten verkar därför vara särskilt rädd för utbudssidan och samtidigt Volta-nyckeln till efterfrågekurvan.
Den enda positiva noten för båda parterna? Räntorna på hypotekslån minskade och stabiliserades på en bestämt lägre nivå jämfört med 2018. Ett särskilt dramatiskt år i själva verket slutade det med endast 5.000 bostäder som såldes i december och en minskning med 20% jämfört med 2017. Att detta var så läskigt att demoralisera ägarna?
Enligt ekonomer var ett problem som orsakade osäkerhet på fastighetsmarknaden i allmänhet rädslan av investerarna själva om att de skulle få problem när de köpt en fastighet.

Rädslan att uppleva en fas av dödläget och, ännu värre, av lågkonjunkturen, har främjat initiativ från ägare av fastigheter, att sänka priserna (till och med devalvera klart värdet av egendomen själv) för att kunna rationalisera marknaden och samtidigt att bli av med en egendom som över tiden bara skulle förlora värde och uppenbarligen intresse för efterfrågesidan.
Vi hoppas att denna situation fortfarande är stillastående, eftersom marknadsbalansen, även om det är svårt att erhålla, fortfarande är önskvärt på grund av en rättvis och hanterbar marknad på medellång och lång sikt.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB