Fastigheter i Taiwan: från långsam återhämtning till snabb ökning!

Ja, det finns slutligen goda nyheter som kommer från ett "område som under de senaste åren upplevde problem. Efter exakt två års priser i extrem nedgång och dödläge som inte verkade vilja lämna den lilla ön, började pilarna göra positiva poäng på fastighetsmarknaden.

Enligt statistiska data ökar hempriserna gradvis, och det är ännu mer lugnande, efterfrågan verkar också uppleva denna tillväxt parallellt.
Prisindexet ökade exakt med 1,83% redan 2018 (exakt under årets sista kvartal). Kvartalsvis ökade de nationella företagen en ökning med 0,49%.
Men vilka städer är de som i detalj fortsätter att få del i det internationella scenariot, vilket ger större intresse av investerare?

För att bättre underlätta situationen har vi bestämt oss för att ta med en liten lista över de viktigaste realiteterna på ön.

I Taipei ökade huspriserna något med 0,68% (-0,88% justerat för inflationen) under året fram till första kvartalet 2018,
I Xinbei steg huspriserna i stället för 2,45% (inflationen justerat för 0,86%) under första kvartalet 2018, en markant förbättring jämfört med förra årets 0,6% tillväxt
I Taoyuan är huspriserna upp 4,79% (3,17% justerat för inflationen), dess femte kvartal i följd av tillväxt!

I Hsinchu rörde fastighetspriserna 4,19% mer (2,57% justerat för inflation) jämfört med 2,1% under föregående år och den största tillväxten jämfört med fjärde kvartalet sedan fjärde kvartalet för fem år sedan.
I Taichung ökade huspriserna med 3,7% (2,16% justerat för inflationen), en förbättring jämfört med den tillväxt på 2,4% som rapporterades under första kvartalet för två år sedan.
I Kaohsiung ökade bostadsfastighetspriserna något med 0,7% (-0,79% justerat för inflationen).

I allmänhet är det uppenbart att det har skett en kedjereaktion, som inte bara har involverat dessa huvudcentra utan även grannområdena.
När det gäller sålda enheter talar vi om 66.000 nya fastigheter, en ökning med (4% jämfört med 2017).

Enligt ekonomins prognoser bör marknaden stärkas ytterligare 2019 tack vare många utländska investeringar och påskynda den ekonomiska avkastningen på de viktigaste områdena.
Även i 2017 ökade fastighetsaffären i Taiwan med 8% på 260 000 enheter, i stark kontrast till de tidigare minskningarna som hade varit ett väckarklocka för hela det ekonomiska systemet i landet.

Vad är det enda problemet som fortfarande kvarstår?
Oförmågan att lätt komma åt fastighetsmarknaden. Faktum är att den återstående delen av de potentiella investerarna utesluter sig automatiskt från denna ekonomiska miljö, exklusive ett mål för köpare med betydande resurser.

Det är dock hoppas att dessa siffror kommer att fortsätta att växa och, varför inte, i allmänhet förbättra hela den ekonomiska situationen i landet.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB