Försäljningsnedgång i Florida: priserna fortsätter att öka i Orlando

Vi vet att fastighetsmarknaden alltid är oförutsägbar och ofta oberoende av andra ekonomiska och sociala fenomen. Men den här gången är det inte så, för en mycket känd stad i Florida, definierad som världens huvudstad av blixt och bio: Orlando.

Universal Studios berömda vagga är fortfarande fenomenets huvudperson, tyvärr inte så rosigt som man förväntar sig i stället från en stad som är så rik på möjligheter och filmografi. Faktum är att det som förvirrar framtiden och potentiella investerare i fastighetssektorn, ges exakt av den alltför stora prishöjningen parallellt med den "ägda" aktiens lager.

Men varför är en verklighet så unik och framför allt särskilt rik på attraktivitet som upplever en så mörk period?
 Det är inte lätt att ge ett tydligt och konkret svar, men det är möjligt att analysera detta fenomen i detalj för att åtminstone kunna ge en fullständig bild av denna situation uppenbarligen "utan form".

Enligt Orlando Realtor Association har fastighetsmarknaden i denna stad uppvisat en reell ökning på historiska nivåer på cirka 3% på årsbasis förra månaden. Detta har uppenbarligen avskräckt investerare som föredrog att välja mer fördelaktiga lösningar, om än mindre turistiska.

Försäljningen har minskat med en bråk jämfört med januari månad och mer och mer är de leasingkontakter som prenumereras (även om de är lägre än tidigare år).

Det hoppas att i mars och april kan det finnas en förbättring, eftersom de markerar början av den mest fruktbara säsongen under alla aspekter av ekonomin i denna nation.
Det genomsnittliga totala priset på bostäder som säljs i februari är 235 000 dollar, cirka 3% mer än förra året och till och med 5% jämfört med 2017.
Och om vi pratar om tillgänglighetsindex? Självklart har den minskat drastiskt, med tanke på att målgruppen blir alltmer begränsad till dem som har en stor ekonomisk stabilitet.

Det är för givet att i allt detta har försäljningshastigheten på en fastighet på fastighetsmarknaden i Orlando också minskat; Den har gått från 3 månader till 5 månader.
Vad som är oroande är också den räntesats som tycks anpassa sig till den här generella ökningen och som kanske har större inverkan på valet av investerare än priset på egendomen själv. (6,98% mer än i februari).
Låt oss nu se i detalj antalet försäljningar som finns i de enskilda länen:

- Sjö: 16% mindre försäljning (jämfört med 2018)
- Orange: - 6,7%
- Osceola: -21%
- Seminole: -3%


Vad kan vi säga, vi hoppas att denna situation kommer att stabilisera och att Orlando återigen blir en riktig stjärna, inte bara för filmvärlden utan också för fastighetsmarknaden.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB