När till och med lyxsegmentet går i kris: de senaste nyheterna

När vi hänvisar till lyxsegmentet kan vi tänka på allt, förutom ett ord: kris. Det är känt, de viktigaste investerarna som gränsar till denna verklighet verkar aldrig ha kritiska stunder, med tanke på typen av mål själv.
Och ändå motsvarar verkligheten inte alltid den kollektiva fantasin.

Enligt den senaste rapporten från Prime Global Cities, som handlar om att spåra flödet av bostadslyxmarknadspriser i cirka 46 länder, från förra året till juni 2019, har priserna stigit exponentiellt på lyxmarknaden, att göra en stall i samma sektor.

Bland de olika granskade städerna är Berlin i spetsen, med en högre årlig tillväxttakt än någonsin, följt av Frankfurt, som dock alltid upprätthåller konkurrenskraftiga priser i linje med det europeiska genomsnittet. De 35 bästa städerna i rankningen rapporterade 78% prisökning jämfört med tidigare år. Bland de återstående visar de istället en nedgång, inklusive Istanbul (-9%) och Vancouver (-13%).

Det finns sex europeiska städer som dominerar de tio bästa. Bland dessa måste vi nämna Paris och Madrid, som följer en liknande trend, exakt 5 och 5,2 procentenheter. Variationerna närvarande ges av närvaron av olika verkligheter i de olika distrikten.

I detalj:

I Madrid, områden som Chamberí och sekundära distrikt, uppstår verkligen överraskande resultat. I Paris går Rive Gauche, i synnerhet sjätte och sjunde arrondissemanget, för att återhämta sig efter att ha sett en prisökning på 11% från och med 2017.

I Kina är istället den viktigaste staden som öppnar rankingen Peking, med 4,5 procentenheter mer än förra året. Omedelbart nästa är Guangzhou (2,7%) med en optimism i de riktigt frodiga fastigheterna.

Hong Kong, trots antagandet av nya infrastrukturprojekt, inklusive på gränsöverskridande nivå, verkar inte ha genomgått någon reell tillväxt med avseende på priser. Detta beror antagligen på den nuvarande politiska instabiliteten som inte håller på, inte bara, lyxens fastigheter.

Till och med Singapore är inte i stånd att dyka upp som det skulle vilja och kunde, även om under de senaste månaderna har ett stort antal köp- och försäljningskontrakt tecknats. Men inte tillräckligt för att vara värd att nämna.

Sammanfattningsvis verkar situationen vara väldigt varierad men samtidigt instabil. Vissa områden, trots att de har möjlighet att införa högre priser, kämpar för att hitta en övertygande efterfrågan, troligen på grund av en känsla av lågt förtroende för fastighetsmarknaden. Under andra omständigheter är det emellertid just bristen på så starka element, som närvaron av kontaktpunkter för investerare, som leder dem till att ändra kurs.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB