Den termoaktiva fasaden: en revolution inom fastigheter

Fastigheter utvecklas varje dag och håller i takt med samhället. Kundernas behov har förändrats, och i alla sektorer går vi mot begreppet ekologiska hem. Styrkorna i att välja dessa alternativ med låg miljöpåverkan är olika.
Idag har vi beslutat att införa en nyhet som är mycket populär på fastighetsmarknaden och som kan vara en del av idén om "fastighetsdröm" för alla köpare med en grön själ.
Vi pratar om den termoaktiva fasaden.

Vad förväntar du dig?
Den termoaktiva fasaden är ett verktyg som gör det möjligt att avsevärt minska kostnaderna för pannan.
Men hur fungerar det? Tekniken kopplad till den termoaktiva fasaden är mycket enkel. Konstruktionsväggarna görs kapabla att samla energi (varmt och kallt) på ett helt naturligt sätt. Ett helt italiensk patent, utvecklat av Studio DBM.

Materialen som används för att förverkliga detta innovativa system är olika. Först och främst består hjärtat av en viss gips, kallad 'termointonaco'. Det senare håller temperaturen på en konstant nivå. Vanligtvis pratar vi om ett intervall mellan 25 och 30 grader Celsius. Fördelarna med att bibehålla temperaturen är nära kopplade till värmedispersion: definitivt reducerad!

Hela systemet är strukturerat med en spiral av rör, inuti vilken vatten rinner (varmt eller kallt, baserat på behov). Allt täcker byggnaden och är omgiven av ett isolerande material. En riktig värmeanläggning ansluten utöver en andra (den här gången drivs med solenergi).
Uppenbarligen är detta innovativa lösningar som passar bra för strukturer som inte tycker om nya material och modern design.

Frågan uppstår sedan spontant. Var kan detta system tillämpas? Denna teknik kan användas på alla strukturer, så länge de har betongväggar. Det är tillämpligt (men rekommenderas inte) på tegelstrukturer eller historiska fasader. Risken skulle vara att förstöra den estetiska strukturen.

Men kostnaderna? Bör ett liknande system installeras? Nåväl, den initiala kostnaden är uppenbarligen inte så minimal. Cirka 60 euro beaktas per kvadratmeter (som minimum). Till dessa måste läggas utgifterna för solsystemet som kräver en ad hoc-uppskattning. Uppenbarligen, om du redan har detta system, kommer denna kostnad att elimineras.
Fördelen är också när det gäller ekonomisk avkastning, förutom miljöskyddet. Tiderna i själva verket, jämfört med traditionellt tak, är halverade. I 13 år är det faktiskt möjligt att nå 6 år.

Vad att säga, denna revolutionära våg i världen av gröna fastigheter kan också inkludera dina hem. Varför inte prova det? En sådan lösning kan verkligen vara för dig! För ytterligare råd och nyheter inbjuder vi dig att alltid följa vår blogg. Du kommer alltid att uppdateras om de senaste nyheterna på världens fastighetsmarknad!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB