Fastigheter och smart stad: perfekt äktenskap

Ett återkommande krav i vår vardag är det som hänför sig till behovet av att göra allt "smart". Vi letar alltid efter något som är intelligent, för att kunna hjälpa alla på alla nivåer.
Även i det sammanhang där vi lever känner vi behovet av att påskynda och respektera vissa hållbara parametrar. Greta Thunberg-fenomenet är mycket populärt och kommer tillbaka till vår kultur. Tja, idag kommer vi att prata om hur begreppet smart stad är knutet till den dubbla tomten med den på fastighetsmarknaden.

Men låt oss börja med huvudkonceptet: smart stad. Vad betyder det?
Definitionen som inrättats av den europeiska smart city-kommissionen är följande:
är en uppsättning strategier för stadsplanering som syftar till att optimera och innovera offentliga tjänster för att förena städernas fysiska infrastrukturer "med det mänskliga, intellektuella och sociala kapitalet för dem som bor där.
För att förenkla konceptet kan vi säga att det är ett ambitiöst projekt för ombyggnad av bostäder, inriktat på att förbättra villkoren för individer med hållbara åtgärder.

Härifrån är det lätt att förstå relevansen inom detta område inom fastighetssektorn. Och det har genomförts flera projekt som har främjats både av överstatliga samhällen och av enskilda länder, just för att stärka denna koppling.
Tänk på den italienska halvön. Under 2015 invigdes en verklig verksamhet med ett enda mål: att bygga om befintliga historiska hem med ny teknik och göra dem mer tillgängliga.

 Målet är inte bara att skapa nya volymer, utan att ersätta de som redan finns på marknaden när det gäller möjligheter för nya köpare. Säkerhet, kvalitet och efterlevnad av medborgarnas behov. Dessa är pelarna som den nya politiken baserad på byggandet av nya byggnader bygger på.

Men hur mycket påverkar denna vändning marknaden? Mycket med tanke på att det finns få verkligheter som inte har följt detta projekt så utmanande men också fullt av möjligheter.
Faktum är att smarta hus, och därför de smarta städerna, garanterar en radikal förbättring av livskvaliteten och bostäderna utan att det påverkar det konstnärliga, kulturella och landskapsarvet.

En av de främsta farhågorna, faktiskt när dessa projekt antas, är just det att förstöra kulturarvet eller lokala skönheter. Tja, uppmärksamheten på hållbarhet är nyckeln som tillåter dessa ombyggnadsplaner att agera i fullständig lugn.
Den positiva paradoxen för smarta städer är därför att vara rik på mervärden men också tillgänglig och bekväm. Visste du faktiskt att en medborgare i en smart stad "lider" en betydligt lägre levnadskostnad jämfört med en "standard" verklighet?

Detta gör det också möjligt att påskynda den smarta revolutionen. Låt oss tänka på Brasilien. Inom några år talas det om en ökning med 40 000 invånare i en stad som omvandlas till den smarta stämningen. En exorbitant figur som bodes såväl som reflekterande.

Vad man ska säga, hoppas man att kombinationen av fastigheter - smart stad kan tåla över tid och bli ett måste för alla urbana verkligheter.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB