Fastigheter och politisk osäkerhet: Det här är vad som händer i Europa

Varje år finns det flera rapporter om den europeiska fastighetsmarknaden. Enligt de senaste resultaten verkar det emellertid som om denna period inte är särskilt välmående för Europa och att en våg av osäkerhet och osäkerhet bland investerare har blivit större.
Även om vissa länder som Italien kan upprätthålla ganska höga försäljningsutvecklingar, i allmänhet det politiska klimatet och de internationella förbindelserna mellan de olika länderna, verkar vara de svaga punkter som med tiden har inneburit de olika spänningarna i 'ekonomin.
Men vad var huvudorsakerna till denna blockad?

Tillsammans med den allmänna politiska instabiliteten har räntehöjningen också varit en avgörande faktor för investerare i valet av både plats och typ av egendom. Den utbredda pessimismen har kännats speciellt i länder där det för närvarande är ett lite uppmuntrande geopolitiskt klimat.
Bland den nästan interminable listan identifierar vi utan tvekan England, som, som offer för Brexit, har sett varje vinstpunktsfall, speciellt i engelska tegelstenen.
Ett annat element som har medfört problem i denna sektor har varit närvaro av stort utländskt kapital, särskilt Asien, vilket avsevärt har minskat valet tillgängligt på marknaden för olika fastigheter. Bland de nationer som tycks vara främmande från denna kritiska sträng identifierar vi första plats Portugal, kapten av Lissabon som har vunnit investerarnas hjärtan tack vare den politiska stabilitet den har och den utmärkta livskvaliteten.

 Efterfulgt av städerna Berlin, Dublin, Frankfurt och Madrid som, för att skydda sig från denna uppsving av generell misstro i europeisk tegelsten, har tillämpat strategin för att öka fastighetspriserna, särskilt på lyxmarknaden (+ 6%).
Den tillväxt som väntar på Europa verkar vara mer tuff jämfört med förra året, kronad av en blomstrande fastighetsmarknad och framförallt i ständig förändring. Försäljningstiderna ökar också jämfört med tidigare år. Ett hus är kvar på marknaden i mer än 140 dagar i stora städer, medan 160 dagar är det nummer som karakteriserar de mindre kommunerna.
I allmänhet är det väl känt att när vi undersöker variabler som påverkar de faktorer som karakteriserar fastighetsmarknaden, kan vi verkligen inte försumma specifika delar. Bland dessa är det nödvändigt att nämna moderniseringen av byggnaderna.

Under senare år har många byggnader ändrats och renoverats. I synnerhet har investerarnas behov förändrats och de väljer för närvarande mindre men smarta och gröna hem. Men dessa privilegier, liksom att öka kostnaderna för inköp av byggnaderna själva, behöver tid att tillämpa.
 Och om östtiger inte tycks stoppa sin skynda till innovation, kan det i det här fallet inte sägas på samma sätt i den europeiska kontinenten, bestämt äldre och genomsyrad i historien och med ett historiskt kulturarv som ska skyddas. Förhoppningen är att historia, kultur och behovet av att skydda traditionen inte är för tunga en börda för att inte tillåta Europa att utvecklas på fastighetsmarknaden.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB