Inhemsk tillgänglighet: problemet fortsätter att fortsätta i Kalifornien

Ofta, när vi vill anta en viss marknad, representeras minsta åtkomsttröskel av de genomsnittliga priserna som finns i den. Om du i förväg inte åtnjuter minimikraven i ekonomiska termer är det omöjligt att hantera det tillgängliga erbjudandet.

I Kalifornien nådde det genomsnittliga priset på hem cirka 608 660 dollar under andra kvartalet. Detta innebär att sådana höga priser inte garanterar låga räntor, vilket ytterligare minskar kapaciteten för kalifornierna själva att köpa en fastighet under andra kvartalet 2019.

Andelen köpare som faktiskt hade råd att köpa en fastighet i Kalifornien har sjunkit till 30%. Ett anmärkningsvärt värde, som går till att undergräva och förskjuta potentiella investerare avsevärt.

Uppenbarligen varierar tillgänglighetsnivån beroende på regionerna som beaktas. Men i allmänhet är kollapsen jämfört med förra året i portföljen som är nödvändig för att kunna passa en egendom symtomatisk.

År 2018 var en årlig minimiinkomst på $ 100 000 mer än tillräcklig för att ha råd att köpa en standardfastighet. För närvarande har dock, som vi sa tidigare, priserna mer än tredubblats. Om vi skulle tänka på månadsavgifter skulle siffrorna vara cirka 3 000 dollar till en fast ränta under cirka 30 år, med en hypotetisk betalning på 20% och en ränta (i genomsnitt) på 4%.

Även för bostadsrätter och radhus har tillgängligheten sjunkit till orimliga nivåer.
Så vad är de viktigaste punkterna när det gäller ekonomi som förväntas bli realiserade under andra delen av 2019.

• Prisvärd bostadsmöjlighet kommer troligen att förbättras i 42 län, trots bekvämligheten kommer den att förbli platt

• I San Francisco-området har överkomliga priser redan förbättrats sedan andra kvartalet 2018 i varje län. Med tanke på att San Francisco är det minst ekonomiska området är det bara 17% av familjerna som kan köpa ett hem med ett genomsnittspris på 1 700 000 dollar.

• Södra Kalifornien kommer också att förbättras, med Orange County och San Bernardino County (25 respektive 50 procentenheter)

• Län Mono (15 procent), San Francisco (17 procent), Santa Cruz (17 procent) och San Mateo (18 procent) är fortfarande de minst prisvärda områdena i staten, men ändå rikare när det gäller möjligheter och variation.

Situationen visar sig därför vara särskilt varierad, men ingenting begränsar förhoppningarna om en anmärkningsvärd återhämtning de kommande månaderna. Gränserna härrör från den alltför höga efterfrågan på den allt mer konsekventa efterfrågan, som uppfyller ett "erbjudande som uppenbarligen tenderar att stiga i nivå, med tanke på närvaron av infrastrukturer och alltmer avancerad territoriell rikedom. Vi kommer också ihåg att Kalifornien har varit och fortfarande är ett av de mest populära områdena inom lyxsegmentet.

 Så kära investerare, om du vill utforska Kaliforniens fastigheter, vet hur man ska hantera en rik men samtidigt enastående verklighet!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB