Gammal GST eller ny reform? Vad händer på den indiska fastighetsmarknaden

31 mars 2019 kan verka som ett datum som många andra, nästan obetydliga. Men om vi inkluderar den här dagen i samband med den indiska fastighetsmarknaden, kommer vi att förstå att det istället representerar en riktig vattendel. För bostadshus som inte är färdiga, är det här obligatoriskt att välja mellan den gamla GST (serviceavgift) och den nya regimen, med en lägre skattesats men ingen skattekredit. Denna plan har skapat en verkligt oväntad och överraskande effekt: större flexibilitet på fastighetsmarknaden.

Även industrisektorn har välkomnat det här alternativet, vilket vi måste komma ihåg måste utövas inom en tidsram som fastställts a priori, och om det inte fanns några positiva resultat när det gäller genomförandet av projektet skulle nya tariffer tillämpas.
Denna förbättring som orsakas av möjligheten att välja mellan två olika lösningar är utan tvekan garanterad på medellång sikt genom omedelbar eliminering av de olika operativa problemen genom en omedelbar a priori-analys.

Specifikt kommer fastighetsutvecklare som väljer de nya GST-priserna att vara skyldiga att proportionellt vända sin inkommande kredit. Enligt vad som noterades av ekonomerna kommer minskningen av denna kurs att stimulera kundernas förtroende genom att skapa ett nära lojalitetsförhållande mellan efterfrågan och utbudet, vilket givetvis utlöser en kedjereaktion som slutar med försäljningsökningen. Vad händer om priserna ska öka istället? Återigen verkar den indiska regeringen vara särskilt optimistisk. Om en liknande situation i själva verket skulle uppstå, på grund av den nya skattestrukturen, kommer National Anti-Profit Authority att åta sig att undersöka denna fråga.

Andra anser att denna lösning inte skulle kunna hjälpa sektorn, eftersom det i flera pågående projekt var en enda och kontinuerlig betalning för skatter förutspådd i förhållande till tidigare år, på praktiskt plan kan detta beslut visa sig illusoriskt som de nya räntorna ja intresse, mycket mer attraktiva som lägre än de föregående, skulle de flytta och konvertera befintliga projekt, vilket gör en betydande förlust av kapital inom byggbranschen.

Så hur ser framtiden ut för detta land?

Utan tvekan har Indien växt väldigt mycket på alla håll de senaste åren. På den ekonomiska, politiska och sociala nivån. Behovet av att öppna upp för internationell dynamik var utan tvekan nyckeln till Volta, som gjorde det möjligt för landet att återhämta sig och lösa sig efter så många år av kris. Väsentlig hjälp gjordes av utländska investerare som, med en fruktbar mark där de kunde transplantera fastighetsprojekt, bestämde sig för att bli en aktiv del av den indiska ekonomin och generera en avsevärd ökning av BNP.

Den låga kostnaden för arbetskraft och i allmänhet av livet i denna stat, lockar uppmärksamheten framför alla västerlänningar, som de senaste åren inte har slösat bort tid att skapa satellitkontor i den här nationen.
Det ser ut som ett ljust år för Indien, så allt vi behöver göra är att ge det en stor lycka till!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB