Fastighetsmarknaden i Oman: återfödelsen

Den vinnande ekonomin i ett land är uppsättningen av många sektorer som genererar värde bland dem, till den punkt som gör den nationen överlägsen när det gäller produktivitet jämfört med andra. I synnerhet händer det ofta att det är en sektor som driver andra. Huvudpersonen för en "våg av optimism i ekonomiska och finansiella termer är oman.

 Det här är återfödningsåret, inte bara vad gäller produktivitet, men framför allt när det gäller antalet försäljningskontrakt som ingåtts på fastighetsmarknaden. Efter effekten i samband med ökningen av oljepriset, som innebar stor rikedom i landet, har mycket intressanta möjligheter skapats parallellt vilket i sin tur har ökat antalet fastighetsköpare. Unga människor och vuxna har hällit här, i ett unikt tillstånd i sitt slag, vilket har sett en stark ökning av sysselsättningsgraden och i allmänhet demografiska räntor.

BNP i sin tur har ökat med 10% jämfört med slutet av 2018, tack vare den starka och kontinuerliga produktionen av naturgas på Khazzan-fältet.
Trots att efterfrågan fortfarande är måttlig när det gäller sökandet efter boende, är det i allmänhet möjligt att identifiera olika aktiviteter som underlättar och uppmuntrar fastställandet av bostadsavtal. Stabiliteten i fastighetspriserna har utan tvekan uppmuntrat investerare som har bestämt sig för att konvergera sina resurser på en starkt fragmenterad marknad.

Under de senaste 12 månaderna har alla bostadsmarknader upprätthållit en rimlig nivå av efterfrågan, vilket medför att majoriteten av köpare till huvudstaden i Oman, till och med villiga att betala astronomiska summor för att köpa en fastighet i detta välkomnande land.

De mest eftertraktade bostadsställen är de som finns i de mest aktiva platserna från alla synvinklar. De andra städerna registrerade däremot minskningar, men endast för lyxsegmentet. För de andra är faktiskt innehavarna av portföljen alltid och bara de unga Millennials, som trots att de inte har särskilda finansiella bidrag, lyckas fortfarande investera.

 Hyrorna blir mindre och mindre intressanta, samtidigt som fastighetsmarknaden i Oman är exakt inköpsavtalet för en fastighet.

Nya regleringsregler har också införts som kan effektivisera och uppmuntra fastighetsmarknaden, genom förvärv av fastigheter genom introduktion av utländsk kapital i landet.
Den nuvarande marknadsdynamiken är mer än positiv och sannolikt kommer sektorn, enligt resultaten från de viktigaste fastighetsinstituten, fortsättningsvis att växa både i sortiment och kvantitativa termer.

Det hoppas att den här nationen kan fortsätta att följa denna väg, som ursprungligen är förödande men potentiellt full av stora möjligheter både för landet självt, men också för de köpare som väljer att bli en aktiv del av denna stora process för modernisering av sektorn.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB