Italienska fastighetsmarknaden: växer eller faller tillbaka?

2017 var inte ett ledigt år, särskilt för Italien och särskilt för fastighetsmarknaden. I själva verket har hela ekonomin blivit utsatt för den globala krisen, men en sektor, vår, har nått den högsta nivån.

De himmelröjande transaktionerna och den ekonomiska hastighet som finns i närvaron av många investerare, framför allt från utlandet, har i allmänhet ökat hela det italienska systemet, vilket ger sistnämnden en optimistisk svängning.

Tyvärr, det följande året registrerades ett bakslag på grund av många faktorer som fortfarande inte helt övergav den italienska halvön.
Faktum är att fastighetsaffären i 2018 föll med cirka 22%, ett lågt slag jämfört med den allmänna situationen i Europeiska unionen.

Varför reste Italien därför alltid mot det nuvarande tillståndet?
Låt oss analysera situationen tillsammans.

Vi kan huvudsakligen identifiera två delar av grundläggande betydelse. Den första ges av politisk osäkerhet, som fortfarande kvarstår i uppstarten och har lett till en exponentiell ökning av spridningen till exponentiella nivåer, utöver den gradvisa nedgången av möjligheten att få tillgång till många lån.

  Det sistnämnda elementet bör inte underskattas med tanke på att den italienska fastighetsmarknaden är nära förbunden och kopplad till banklån och den ökade volatiliteten på samma marknader har haft en viktig vikt. Tyvärr har de flesta utländska investerare valt att välja andra platser.

Den andra faktorn som i stället satte det italienska ekonomiska och fastighetssystemet i svårigheter, även om det på ett mycket mindre sätt var bristen på råmaterial, det vill säga fastigheter. I stort sett var 2018 inte ett helt negativt år, men marknaden fokuserade endast på vissa centra, till nackdel för andra. Milano var fastighetsstaden, följd av Rom. Stabila segment, men fortfarande inriktade mot en exakt typologi av verkligheten: urban ones.

Vad förväntas för 2019?

Osäkerhet och fragmentering är två egenskaper som inte verkar vilja lämna Italien, men det finns också giltiga skäl att vara hoppfulla. De viktigaste sektorerna som kommer att bidra till tillväxten på fastighetsmarknaden är logistik och detaljhandel.

2019 invigdes utan många förväntningar, med rädslan att en fas av stagnation och sedan regression kan komma fram. Hoppet är uppdraget att utländska huvudstäder, som kommer från de italienska kulturens älskare och samexistensen av flera varierade och unika realiteter, fortsätter att tränga in i "Bella Italia".

 Det hoppas dessutom att systemet kommer att kunna stiga igen tack vare effektiviseringen av ett banksystem som är alltför kväftat och det påverkar alla olika ekonomiska sektorer.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB