Riktig lyx i fastigheter har två namn: Berlin och Frankfurt!

Just nu är det ett faktum: när det gäller verklig konkurrens på alla områden är det inte längre de enskilda staterna som är huvudpersonerna för utmaningarna, utan de stora städerna. De senare har ett enda mål: att förbättra så att de kan kanalisera potentiella kunder genom att förändra efterfrågan i förhållande till andra konkurrenter. Oavsett om det är investeringar som syftar till att förbättra infrastruktur, livskvalitet eller skapa nya möjligheter, är målet enkelt: att dyka upp.

Ett element som betonar ännu mer hur en metropol förändras och utvecklas på ett positivt sätt ges av prisökningen på fastighetsmarknaden. Allmänt sett är detta fenomen ett tecken på stort intresse från investerarnas sida i ett lokalt erbjudande som alltmer bygger på deras behov.

Bland de bästa representanterna för detta fenomen, i Europa, sticker två städer ut: Berlin och Frankfurt. De tyska drottningarna har sett fastighetspriserna stiga med 12% inom lyxsegmentet. Det som är förvånande är målgruppen. I själva verket är det vanligtvis lyxmarknaden som förblir en av de få som förblir stabila med avseende på priser, med tanke på att det är en sektor som är så selektiv (eftersom den är helt fristående från andra prisklasser) att den i första hand känner sig kritiska perioder .

Behovet av att dyka upp med ökningen av priser som tilldelas lyxfastigheter kommer från den uppenbara, allt mer brådskande begäran om att kunna anpassa en fastighet med ett kapital p och investera ekonomiska resurser som inte är så små!

Den senaste forskningen om ämnet har genomförts i global skala. Berlin representerar den högsta avskiljningen (i termer av priser) jämfört med alla andra städer i rankningen, med en årlig ökning med 13%. En liknande situation, om än i långsammare takt, är den som finns i Frankfurt, där priserna på historiska bostäder (de mest eftertraktade på sökmotorer för fastigheter) har ökat med 9% jämfört med förra året, och med 15% jämfört med 2017.

På europeisk skala stöds också prisutvecklingen (alltid positiv) av andra kända verkligheter, både i fastighetsvärlden men också ur historisk-kulturell synvinkel.

Edinburgh stiger till 4,5 procentenheter mer än 2018; då hittar vi Genève med dess +6, Madrid i genomsnitt med de flesta europeiska länder försvarar sig med 5 procentenheter, på samma sätt som det eleganta Paris.
På de sista platserna (det senaste är att säga), Zürich (+4) och, dulcis in fundo, framstår modekapitalet: Milan.

På den asiatiska fronten, å andra sidan, är prestationer snabbare, i termer av förändringar jämfört med tidigare år, men inte så exceptionella med avseende på erhållna resultat.
Peking och Guangzhou, med en ökning på 4,5 respektive 2,7%, har sett priskonsolidering under första halvåret av innevarande år.

Sist men inte minst är Singapore fastighetsmarknad, som har sett några av de viktigaste erbjudandena i området.

Vad att säga, det verkar som att även lyxmarknaden börjar förändras, alltid naturligtvis positiv!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB