Nytt år, nya mål: den spanska fastighetsmarknaden tar slut

2019 har invigts allmänt, både ekonomiskt, politiskt men också socialt, i alla världens stater. Som alltid, vid midnattsslaget som markerar slutet och samtidigt början på en ny sida som ska skrivas, bör de berömda "goda avsikterna" starta.
Det här är inte alltid fallet, men bara i år verkar det ha varit för ett visst land som tycks ha behållit sina mål 2018. Vi pratar om Spanien! Avkastningen som uppnåtts endast under första delen av året på fastighetsmarknaden var 11,3%. En siffra som har överträffat alla förväntningar.
Resultatet beror huvudsakligen på två faktorer: brutto hyresintäkter och realisationsvinster. Efter kollapsen som markerade den spanska fastighetsmarknaden 2012, som slog botten med -12%, har situationen bokstavligen kapatiserats, vilket ledde Spanien mot en rosig väg.
För att hjälpa denna boom i försäljningen var utan tvekan den mycket låga nivån på hypotekslån, som var begränsad till 2%. En annan bra nyheter för investerare som vill köpa en fastighet i detta land så varmt och med dessa uppgifter, ännu mer välkomna.
Men det finns en tredje riktigt fantastisk nyhet för potentiella köpare av spansk tegelsten. Fastighetspriserna förblir lägre än för tio år sedan. Det betyder större kapitaltillskott i detta land, ekonomins cirkulationstid och framför allt många, många investeringar i den spanska fastighetssektorn.
Trots att ekonomerna inte kan göra medelstora långa spanska marknadsprognoser, är det lämpligt att ta tillfället i akt att ta av och gynna mer än någonsin de som är intresserade av att köpa fastigheter i Spanien. På tio år har Spanien besegrat alla de viktigaste europeiska nationerna som på grund av krisen och den höga konkurrenskraften har tvingats öka räntorna, egenskaperna själva eller för att begränsa fördelarna för köparna, alla inriktade på att säkerställa en snabb ekonomisk återhämtning.
De största höjningarna av fastighetspriserna noterades i Sverige (78%), Luxemburg (53%), Tyskland (40%) och Förenade kungariket på grund av Brexit (38%). Spanien stänger i stället ställningarna med en bra -17%! Inte överraskande, den spanska fastighetsmarknaden har också högre avkastning än många andra europeiska städer.
 I synnerhet har Barcelona det högsta hyresutbytet i Europa, medan Madrid och Valencia placeras respektive i fjärde och femte plats med samma resultat från Rom och Amsterdam.
 Samma köp och försäljning av fastigheter ökar, med över 100 000 fastigheter köpte av utlänningar och 475 000 av spanska själva.
Men det är inte allt.
 Även ekonomin i allmänhet gör stora framsteg! Arbetslösheten har fallit till 15%, BNP är ett av de starkaste och stabila i Europa med förväntningar på 2019 över 3%!
Vad att säga, en riktig fastighetsrevolution!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB