Den snabbaste prishöjningen i Europa: Det här är vad som händer med slovenska tegelstenen

Över hela Europa verkar det som om det har varit en allmän boom i intresse på fastighetsmarknaden. Ända sedan Millennials har blivit en aktiv del av detta system, har nästan alla nationer på den europeiska kontinenten drabbats av en "positiv våg i ekonomisk-ekonomiska termer.

Bland de olika sektorer som ingår i denna revolution har en drivande roll varit fastigheten en. En nation som lyckades framträda exakt på detta område, var förra perioden Slovenien. Med självständigheten som erhölls 1991 gick Slovenien med både Europeiska unionen och Nato, vilket visar en stark benägenhet mot utländska marknader och i alla områden.

Den slovenska tegelmarknaden har faktiskt sett exponentiell tillväxt i huspriserna, det snabbaste i Europa. De starka ökningarna har emellertid, i stället för att avskräcka potentiella investerare, ökat sin inköpskapacitet, överraskande och motbevisat alla slags ekonomiska och sociala prognoser.

Det nationella indexet för huspriser har ökat i procent med 15,5% redan under fjolåret förra året. Under samma period misslyckades grannländerna inte överstigande 4%. Mer exakt, i huvudstaden Ljubljana, prisindexet för bostäder men också för lägenheter av gammal byggande ökade med 9% medan i resten av landet med 10%.

Transaktionerna har minskat, men segmentmarknaden för fastighetsmarknaden har ökat. Fler och fler investerare väljer att samla sina resurser i slovenska tegelstenen.

Nedgången i transaktionerna beror helt enkelt på brist på utbud, vilket just berodde på en stark efterfrågan som når de högsta historiska nivåerna. konstruktion (före 2025) av 16 000 bostadsenheter.

Räntesatserna är också lägre och det garanterar, eftersom det är lätt att förstå, har de uppmuntrat unga investerare att överskugga möjligheten att underteckna ett leasingavtal till fördel av en försäljningshandling.

Det bör också komma ihåg att möjligheten att köpa fastigheter sedan 2003 har varit öppen för utlänningar utan begränsningar för EU-medborgare.

Även värdet av bostäder under uppförande har ökat kraftigt, i genomsnitt med 10% tack vare Sloveniens generella tillväxt. Ekonomin är robust och öppnar nyligen för den internationella marknaden. Även utsikterna för de följande åren verkar mer än optimistiska: år 2020 förväntas en fortsatt tillväxt på höga nivåer.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB