De vackraste husen på UNESCOs kulturarv: de senaste nyheterna

FN: s utbildnings-, vetenskapliga och kulturella organisation, som inrättades 1946, arbetar för att skydda människans grundläggande principer och allt som kretsar kring det.
På kulturell nivå kan vi verkligen inte glömma den oändliga listan över tillgångar på vår planet som trots årens gång har en betydande historisk bakgrund. Även fastighetssektorn, vår, är en integrerad del av denna underbara parentes, och idag har vi beslutat att få dig att upptäcka något mer.
Här är en kort men intressant artikel för dig om vilka hus som erkänns som UNESCO: s världsarvslista år 2019!

Det här är hus, slott och extremt unika platser som lämnar dig mållös!

Låt oss börja med den första: huset vid vattenfallet. Även kallad Kaufmann-hus, i förhållande till ägaren till samma, är det den klassiska kombinationen av modern arkitektur och orört landskap. En riktig juvel nedsänkt i den vildaste naturen. Denna byggnad ligger faktiskt precis ovanför ett vattenfall, helt omgiven av den typiska vegetationen på platsen och av stenar som garanterar en stark naturskön inverkan.

Arkitekten bakom det lilla förtrollade hörnet, designade huset som utnyttjar konceptet 'organisk arkitektur', som syftar till balansen mellan konstgjord miljö och natur.
Detta är en riktig ny post med tanke på att det bara i år ingick i listan över Unesco-hem.

Mindre ung än den föregående, men säkert den mest berömda är den berömda Casa Batllò av Antonio Gaudì. Strukturen bygger på en befintlig byggnad men ändras med riktigt ursprungliga omgivande byggnader. Fasaden på byggnaden berikas av den så kallade majolica och av det underbara målade glaset. Balkongerna minns istället formen på dödskallar och mänskliga ben, så att de tar namnet "Casa delle Ossa". Hon återvände till UNESCO: s världsarv 2005.

Italien istället, en talesman för ett betydande konstnärligt arv, försvaras väl, med Villa Almerico Capra, bättre känd som '' La Rotonda ''. Konstruktionen är resultatet av det geniala av Andrea Palladio, som designade huset mellan 1566 och 1567. De typiska elementen i denna struktur erinrar starkt om den klassiska kulturen. I själva verket dyker upp de joniska kolonnerna, pedimenterna och statyerna som påminner om de viktigaste grekiska gudarna. En extremt elegant villa, med former och framför allt en symmetri som har gjort det till en riktig modell att efterlikna för arkitekturen under följande århundraden.

Författaren Goethe själv, efter att ha besökt den, skrev att han aldrig hade sett arkitektonisk konst beröra så höga storslagna nivåer.


Sist men inte minst är de utan tvekan slotten i Loire-dalen. Ett komplex av cirka 300 historiska byggnader som föddes under det tionde århundradet. De är byggda som sommarbostäder för många franska adelsmän och är för närvarande en attraktion för tusentals turister. Det mest kända är slottet Chenonceau, känt för att ha varit bebott av Caterina de 'Medici.

Vi hoppas kunna prata igen och informera dig om hur mycket konstnärlig skönhet som kan kombineras med fastighetssektorn!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB