Fastighetsreform: de senaste nyheterna från Tyskland

Det tyska parlamentet tillämpade nyligen nya fastighetsskatter. Denna reform ger en ny modell för den slutliga beräkningen som ska följas för den slutliga summan av det totala beloppet som ska betalas.

Denna bestämmelse antogs med en ganska stor majoritet av tyska parlamentariker. Men vilka är de nya beräkningsmetoderna?

Skatten påverkas av:
- Värdet på det område där fastigheten ligger
- Den genomsnittliga hyran
- Matrömsvärdet
- Typ av fastighet

Allt detta inkluderar uppenbarligen en självständighetsmarginal från de kommunala förvaltningarna. Autonomi som kommer fram genom valet av koefficienten som ska användas för den slutliga beräkningen.

Enligt en första allmän analys. en sådan reform kommer inte (till att börja med) medföra en väsentlig förändring av betalningen av skatten.
Liksom i många europeiska länder och därefter, även i Tyskland, utgör husskatten en av de tyngsta skatterna. Automatiskt också en av de viktigaste posterna för staten. Den totala beräknade är cirka 14 miljarder euro per år.

Den nya skatten, eller snarare den nya beräkningsmetoden, bör börja från 2025.
Men varför Bundesrat valde detta val?

Den tyska traditionen, ekonomiskt sett, är inte så nyligen. Det är därför många utvärderingsprinciper är föråldrade.
En ytterligare demonstration av hur, den tyska makten, till varje pris vill hålla sig i takt med tiderna och inte backa av någon anledning.

Finansminister Olaf Scholz verkar vara mer än optimistisk i ämnet. Tidpunkten för beräkning av skatten kommer utan tvekan att reduceras. Ett element att beräkna representeras också av den större precision som tillskrivs den slutliga beräkningen av själva skatten. Efter att ha lagt in nya värderingsparametrar är det uppenbart hur dessa faktiskt kan gynna den slutliga definitionen av det totala beloppet som ska betalas.

En diversifiering som också kommer att baseras på typen och värdet på det område där fastigheten ligger.

Detta val kommer antagligen också att påverka de framtida köpare, som väljer sitt hem på ett balanserat sätt också i kraft av dessa element.

Låt oss också komma ihåg att Tyskland är en del av en grupp stater där mycket få människor köper en fastighet. Anledning till att, som vi hade förväntat oss, är få som kommer att se strukturen för betalningen av fastighetsskatter förändras.

Skälen till detta tankesätt är mestadels historiska. Många förlorade sin egendom under andra världskriget och hade inte chansen att bli köpare igen.

Ett historiskt och kulturellt problem som uppenbarligen också går över till ekonomisk nivå. Hur kommer situationen i Tyskland att utvecklas? För att lära dig mer, inbjuder vi dig att följa vår portal som alltid, för att inte missa en enda nyhet om världens fastighetsmarknad!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB