Expropriation för att relansera fastigheterna: den afrikanska vändpunkten!

Vanligtvis undersöks olika faktorer när man bestämmer var man ska öppna en byggarbetsplats, avsedd för byggandet av ett bostadsområde. Först och främst den territoriella konformationen av området, följt av planen för slutförandet av själva projektet. Sist men inte minst utsikterna till frågan: kommer det att vara "intressant" för en potentiell köpare att investera i det området?

Även om dessa frågor därför är "rituella", innebär nödvändigheten under vissa omständigheter omöjligt att ge vikt till sådana frågor. Det här är vad som händer i Afrika, särskilt i staden Ekurhuleni.

Vad är det fenomen som lämnar fastighetsvärlden utan ord? Och framför allt, varför har det kommit så långt?

Låt oss gå i ordning och analysera i detalj den politiska och sociala situationen i landet.
African National Congress har föreslagit ett "beslag" av ett område på hundratals tunnland mark, av privata ägare, för byggande av bostäder ... till mycket låga kostnader.
Detta beror på den kris som den lokala marknaden upplever, som i varje sektor behöver en plötslig återhämtning, till exempel för att dra ekonomin mot bättre nivåer.

Vi måste också komma ihåg den sociala oro som fortfarande finns i detta land. För två år sedan var den så kallade 'apartheid' fortfarande rotad. Den obestridda symbolen för denna dramatiska omständighet representeras av ägandet av privata mark i den vita minoritetens händer.

Därför är denna reform inte bara inriktad på en kvantitativ förbättring av fastighetserbjudandet utan syftar också till en omorganisation av sociala problem, som i alltför många år bokstavligen har krossat möjligheten att utveckla landet självt.

Social ojämlikhet, i kombination med den kritiska situationen, kommer enligt de ledande experterna inom sektorn att komma med tillräckliga tidsgränser överskridits, om detta program (och andra) naturligtvis kommer att slutföras.

Representanten för denna åtgärd, liksom den verkställande direktören för samma, borgmästaren i Masina, sa att denna tvångsekspropriering är tvingad. Men detta är ett beslut som syftar till att skydda garantin, att dela en vara som marken, för att uppnå en lönsam marknadsbalans för alla ekonomiska sektorer.

Faktum är att fastigheter i många länder utgör 60% av BNP, vilket innebär att en förbättring på detta område i hög grad skulle hjälpa den sydafrikanska ekonomin.

Vad vi därför kan hoppas på är att detta program kan genomföras på ett dygdigt sätt utan onödiga politiska problem. Men framför allt hoppas man att ett underbart, varmt och välkomnande land kan återvända till att skina med sitt eget ljus, tack vare den otroliga styrka som den har.

Om du är nyfiken på att lära dig mer rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på vår portal och på Realigro-bloggen!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB