Ungern, Luxemburg och Kroatien: de största topparna i fastigheter

Under det senaste året har världsfastigheter präglats av en stark allmän prisökning. Tack vare den mycket höga efterfrågan, särskilt för vissa typer av fastigheter. Men för att sticker ut från resten av världen stiger Ungern, Luxemburg och Kroatien. Tre verkligheter, helt distinkta, som emellertid har uppnått liknande orimliga resultat.
Så kort sagt, om du är redo, kommer vi att ge dig en bakgrund till hur fastigheter har utvecklats under 2019 i dessa länder!

I vår analys ser Ungern upp i toppen av vår rangordning och med en årlig tillväxt på 15,4% stöds det av en solid ekonomi. Även på grund av de mycket låga hypoteksräntorna, löneökningen och införandet av policyer som syftar till att anta olika statliga subventioner.
Liknande situation de senaste åren, men som verkar ha svalnat, är den som finns i Slovenien, som rankas som 18: a i rankningen och Malta (22). Dödläget genereras utan tvekan av faktorer som var motsatta till de som gjorde det möjligt att återuppliva Ungern. Först och främst därför närvaron av svag ekonomisk dynamik, följt av allmänna problem som rör ekonomisk tillgänglighet. Utan tvekan är nedgången i turismen en punkt som har rört historiska lågheter.

Men låt oss fortsätta med de bästa länderna! Luxemburg ligger på andra plats i vår rankning, med en (positiv) prisändring men också med 11% försäljning jämfört med förra året. Cirka sex procentenheter mer registrerades varje månad under de senaste sex månaderna och 5 under det sista kvartalet! Luxemburgs rikedom, som inte verkar blekna, beror på att vara en vägkorsning för många turister och diplomater.

Sist men inte minst är det underbara Kroatien. Vi har faktiskt flera gånger talat om detta land, som en av de vackraste att flytta eller helt enkelt tillbringa en enkel semesterperiod. Kroatien är rik på en oöverträffad natur och är en av de platser med den högsta toppen i fastighetspriser. Procentsiffrorna är cirka 10,4% under det senaste året (mer än 2018). För det senaste halvåret är dock andelen 6,2 procentenheter och sist men inte minst trevliga 2,7% under det sista kvartalet 2019.

Den plats som påverkas mest av den stora kroatiska synligheten är utan tvekan Grekland. Med sin egen historia och sin naturliga skönhet kan den inte dyka upp i Kroatien. Förmodligen på grund av den senaste utträdet från Europeiska unionen.

Vad kan vi säga, vår bakgrund om situationen i dessa länder slutar här. Naturligtvis kan vissa prognoser inte ges om hur fastigheter kommer att utvecklas. Men om du är nyfiken på att veta mer, måste du bara hålla dig uppdaterad på vår Realigro-portal!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB