Fastigheter och logistik: Den perfekta kombinationen för 2019

Fastighetsbranschen är, som vi vet, väl kopplad till andra ekonomiska och finansiella områden i företaget. I synnerhet på den italienska halvön framträder den perfekta fackföreningen mellan fastigheter och logistik. Och sedan, låt oss försöka gå in i detalj, men framförallt att förstå hur intressant och bekvämt det är att investera i '' Bella Italia ''.

Från en undersökning som genomfördes av CBRE visade "Investor Intentions" på ett urval av italienska och utländska fastighetsinvesterare att investeringarna inte kommer att minska under det nuvarande året med den allmänna avmattningen som har drabbat ekonomin italienska. Faktiskt.

 Förekomsten av extremt gynnsamma räntor och en konjunkturcykel som lovar att vara fri från speciella negativa chocker, kommer att få en mer än positiv inverkan även på tegelmarknaden. Italien har inte förlorat sin charm de senaste åren, trots extrema svårigheter, till att attrahera (fortfarande) många utländska investerare och turister.

Men hur bestämde de sig för att slå samman sina resurser? Analysera de enskilda sektorerna har hotellen fört med sig kapital på cirka 1 320 miljarder euro, ligger bra för 2019. Faktum är att tillväxtvolymer garanterade av internationella investerare förväntas, särskilt till förmån för stora hotellföretag.

Så vad är logistikens avgörande roll?
Antalet talar för sig själva: 18,45% av investeringarna är avsedda för den här sektorn, framför allt kopplade till kontorsektorn, vilket möjliggör en konsolidering av trenderna kopplade till servicekontor och de ökända coworkingmiljöerna.

Bland bostadsfastigheter uppstår "multi-family", "co-living" och "micro-living", nya format som alltmer påverkar även de yngsta investerarna.

Vilka är de mest aktiva städerna i detta område? De två huvudstäderna uppenbarligen: Rom och Milano.
Faktum är att på dessa två områden uppstår lyxsegment, inklusive på fastighetsmarknaden, med viktiga territoriella saneringsprojekt som åtföljs av nya utvecklingsmöjligheter. 69% av de svarande sa att "student" -segmentet förmodligen kommer att bli en förstklassig tillgångsklass. Stort intresse även för vården, som överstiger 6% i fjol, och nåde två procentenheter mer. Varför är den italienska fastighetsmarknaden alltmer attraktiv för utländska investerare?

Utan tvekan på grund av den låga födelsetal, vilket avslöjas med en tidig åldrande befolkning.

Ombyggnad är därför klockordet för denna årgång, men framför allt nyckeln till att göra den italienska fastighetsmarknaden ännu mer attraktiv och vinnande än sina konkurrenter.

Vad kan vi säga, vi hoppas att dessa uppgifter kan bli allt mer uppmuntrande, även för de andra ekonomierna i sektorn, att göra en omstart som också kan inkludera andra samhällsområden.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB