Comosjön: den mest populära destinationen

Med ett genomsnittspris på 1 500 euro per kvadratmeter är Comosjön en av de populäraste destinationerna för lyxfastigheter. Historiska gator med en väg som endast är begränsad till invånare, ett scenario, sjön, underbart i alla avseenden, är de främsta attraherarna för investerare som vill köpa en fastighet i detta område.
Historia och lyx samlas därför i ett erbjudande som verkar inte påverkas i det minsta av den kris som har präglat Italien de senaste åren.

De viktigaste investerarna är av ganska hög social utvinning (uppenbarligen). Men införandet av den korta hyran verkar ha revolutionerat hela fastighetssystemet. Efterfrågan har ökat och klyftan mellan investerare som utnyttjar möjligheten att använda denna typ av kontrakt har också ökat. Det bör också komma ihåg att erbjudandet har höga priser tack vare de möjligheter territoriet erbjuder. Investeraren, medveten om de tjänster som finns på den här platsen, är väl beredd att spendera mer, säkert med en exceptionell kvalitetsavkastning.

Låt oss se siffrorna i detalj:
- Turistflödena har ökat med 34% sedan 2013
- närvaron nådde 35%, totalt 3,534 068 fler än förra året
- Tre-rumslägenheterna i Como, när det gäller hyreskontrakt, är cirka 500 euro per månad, med en anständig utsikt över sjön.
- Fastigheter belägna i privilegierade positioner börjar från 6 000 € till 15 000 € per kvadratmeter
- De mindre populära men ändå underbara områdena börjar från 2 000 euro per kvadratmeter
- Genomsnittspriset för en historisk villa når 2,4 miljoner om den ligger nära sjön
- Tendens till prisfluktuationer,

Fastighetsmarknaden verkar därför ha en positiv avkastning. Och särdragen ges genom frånvaron av stopp, till och med liten på efterfrågesidan. Naturligtvis är de viktigaste köparna utlänningar. En 80% av efterfrågan representeras av Schweiz, följt av Tyskland, USA och sist men inte minst det kalla Ryssland.
Fallet representerat av briterna som på grund av Brexit började minska (kanske på grund av de osäkra följderna på världens fastighetsmarknad) är symboliskt.

Men hur kommer fastighetsmarknaden att se ut under de kommande månaderna 2020? Som med de flesta europeiska länder som vi redan har analyserat verkar det som om den italienska halvön också kommer att uppleva en stark ökning av intresset. I Como-området verkar därför efterfrågan på utbudet vara ganska balanserat och enligt de viktigaste statistikinstituten kommer denna trend att fortsätta utan dröjsmål även under de följande månaderna.

Det är dock inte möjligt att definiera vilka dimensioner fenomenet kommer att nå. Det som är säkert är att vi på Realigro alltid är redo att sända de senaste nyheterna på världsmarknaden för att du ska få en fullständig bild av de allmänna trenderna inom vår sektor.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB