Fastigheter i kris: Vad händer i Belgien

Huspriserna stiger men ekonomin faller. Nej, det är tyvärr inte ett reklamslagord, men det är den hårda verkligheten som Belgien för närvarande upplever. Det är räddat att detta tillstånd är i full estate bubbla. Låt oss ta ett steg tillbaka.

 Under sista kvartalet i fjol steg det allmänna indexet för fastighetspriser i Belgien dramatiskt med 3%, efter ytterligare tidigare ökningar som var cirka 2,5 procentenheter. För närvarande blåses huspriserna med 4%, trots att inflationen har minskat).

Trots allt är fastighetsmarknaden fortsatt livlig i Belgien. Antalet fastighetsaffärer verkar faktiskt inte ha påverkats i det minsta av denna omständighet. I själva verket rapporterades en årlig ökning på 3,7% och antalet bostadstillstånd uppgick till 35% (cirka 48 000 förfrågningar om bostadsbyggande).
Efter att den belgiska ekonomin kom ut ur lågkonjunkturen, som verkade ha upphört, var fastighetsmarknaden i Bryssel tvingad att återuppliva priserna, men inte så mycket, eftersom den nationella ekonomin självt tycktes garantera tecken på snabb återhämtning.

Men det var inte så. Man bör komma ihåg att Belgien är uppdelat i fyra regioner, administrativt oberoende. Det är därför, trots de små dimensioner som karakteriserar denna stat, det är inte lätt att på ett homogent sätt driva samordningslinjerna på detta territorium.
I Brysselregionen har priserna ökat med 4 procent årligen.
i den flamländska flandern på 5,08%
i Wallonia på 3%.

Många säger att vissa områden för närvarande är överskattade men vi vet att den här fasen (förhoppningsvis) bara är tillfällig och förberedande för en mer solid och stark avkastning av denna nation på ekonomisk nivå.
Å andra sidan verkar bostadsbyggnadsaktivitet inte stoppa.

Det visades i detalj att i den flamländska regionen fanns en uppehållstillstånd på 50% mer än året innan, i huvudstaden 20% och i regionen Vallonien på 10%. Efterfrågan på bostäder ökar också, vilket är att föredra att hyreskontrakt, eftersom husen själva är moderniserad och smart än tidigare år (en giltig anledning att investera!).
Ett positivt element är den mycket låga nivån på hypotekslån, vilket uppmuntrar potentiella investerare att inte överge den belgiska fastighetsmarknaden.

Vad som sägs är att man hoppas att denna bubbla trots att den inte skapat speciella problem för fastighetsmarknaden fortfarande kan explodera och släcka de negativa effekter som det medför, för att låta den här nationen återvända på rätt spår och sticka ut som tidigare. internationell ekonomi.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB