Huspriserna i Österrike blir galen: det är därför

I Österrike, i ungefär en månad nu, sker ett verkligt ovanligt fenomen. Huspriserna stiger fortfarande oproportionerligt och hela ekonomin visar tecken på återhämtning.
Under det sista kvartalet 2018 rörde prisindexet för bostadsfastigheter i synnerhet 8 procentenheter mer än 5 året innan.
På nationell nivå var det emellertid realt sett en ökning med 2,88% redan i det tredje kvartalet 2018.

Men låt oss se i detalj var och hur priserna har stigit sedan förra året.

I Wien, den underbara huvudstaden, känd för en "blomstrande men framför allt hög ekonomi, har priserna ökat med 6,54% (i reala tal talar vi om 4%). Under kvartalet ökade bostadsfastighetsindexet för denna stad med 3%.

I resten av landet har fastighetsindexet däremot ökat exponentialt med 9,7% och i tredje kvartalet har städerna i städerna i anslutning till huvudstäderna eller städerna ökat med 2,6%

Låt oss nu analysera de förändringar som har påverkat, vad gäller pris, de olika typerna av bostäder.

När det gäller nya bostäder hör priset, höra, en minskning med -2 procentenheter, enligt statistik Österrike
För befintliga bostäder var den genomsnittliga prisökningen 5% under senare delen av 2018, och den ökade ytterligare med 2,16%.

För lägenheterna har å andra sidan genomsnittspriset nått 8%, alltid jämfört med undersökningsperioden.

Erbjudandet faller i stället trots stark efterfrågan. Under de tre första kvartalen i fjol kom det totala antalet lägenheter som godkändes för byggande i landet till endast 54 444 enheter, efter att mycket högre nivåer uppnåddes under tidigare år. Den totala, i form av investerat kapital, var 111 miljarder euro, vilket noteras av Europeiska centralbanken.

I övrigt har den österrikiska ekonomin ökat med 2,6% år 2018, med en anmärkningsvärd paus från 2017. Genom analysen från Oesterreichische Nationalbank borde ekonomin expandera med 3%. Vi kommer också ihåg att den del av fördelen som ledde till denna expansion är att det inte finns några restriktioner för utlänningar som väljer att köpa en fastighet i Österrike.

Ändå minns vi att skatt på hyresintäkter fortfarande är särskilt hög, och vad gäller utländska medborgare, ökar skattesatsen för varje enskild person med 8 000 euro.
Det tar ungefär 32 dagar att slutföra ett köp och registreringsprocedur för fastigheter. En relativt balanserad tid jämfört med det generella genomsnittet i europeiska länder.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB