Brexit-effekten slutar inte: de senaste nyheterna från Londons fastighetsmarknad

Efter månader och månader av instabilitet, rädsla och desorientering hoppades man att situationen i England kunde förändras. Brexit-effekten verkar dock inte ha ett definitivt slut, med tanke på att problemen hittills är flera. Förutom ett starkt inflytande på Londons ekonomi i allmänhet har vi uppenbarligen analyserat i detalj vår sektor: fastighetssektorn.

Effekten är mer än påtaglig på köp och försäljning. Jämfört med förra året fortsätter transaktioner att signalisera krismoment och betonar starkt den politiska och sociala osäkerheten som uppenbarligen flyter in i ekonomin.

Mellan mars och maj ökade antalet utbyten i stället, precis efter den ödesdigra 31 mars, den dag då den ursprungliga tidsfristen sattes för Brexit-frågan.
Förtroendet verkade återuppstå, eftersom "problemet" var på väg att utrotas från investerarnas sinne. Ökningen i transaktioner i maj månad nådde bara 10 procentenheter mer än 2018.

Men i juni kollapsade nivåerna igen, efter Theresa May avgång. Nytt dödläge, nya problem men liknande resultat: blockerade marknader och nollinvesteringar.

Men den nya premiärministern, Boris Johnson, som ersatte den 24 maj, arbetade omedelbart för att ge en ny drivkraft till den brittiska ekonomin. Impuls som, till följd av detta, borde påskynda och framhäva återhämtningen av fastigheter. Målet är att förutse och förutse eventuella kritiska situationer genom att eliminera kommersiella friktioner.

Samtidigt förblir tillgången på de nya fastigheterna allt mer innehållande, precis för att de potentiella säljarna, på grund av bristen på effektiv stabil efterfrågan, hålls tillbaka genom att tyst komma in på fastighetsmarknaden. Det räcker med att säga att de nya offerterna för PCL och POL avskräcktes till att falla till minus 21 procentenheter jämfört med det sista kvartalet i innevarande år.

Antalet börser som överstiger 10 miljoner pund har dock ökat, vilket visar att lyxmarknaden återigen försvarar sig mer än väl. Som känt låter faktiskt lyxsegmentet sig knappast påverkas och förändras av marknadsdynamiken, även om de är så viktiga, eftersom referensmålet verkar vara stabilt på ekonomisk nivå och alltid gynnsamt att engagera sig, med tanke på närvaron av enorma ekonomisk potential.

Vad som förväntas av den brittiska ekonomin i allmänhet är inte lätt att upptäcka. Situationen är mycket mer invecklad än förväntat, och framför allt gränserna för fenomenet självt, både tillfälligt och sektoriellt, verkar inte tydligt beskrivas. Man hoppas att regeringens politik med tiden fortfarande kan dämpa dessa problem för att äntligen föra England tillbaka till sina ursprungliga nivåer.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB