Nya utvecklingar i Oceanien: eftersom priserna stiger i Papua Nya Guinea

Efter början av 2019 har många förändringar hittats i de olika länderna i världen. Vissa av dem har registrerat en demografisk ökning, självklart följd av ett efterföljande och tvingande behov av att bygga nya bostadsfastigheter, medan andra har öppnat mer för internationell handel och därigenom förbättrat den nationella ekonomin.
En nation i synnerhet har registrerat en plötslig ökning av fastighetsmarknadspriserna sedan början av det nya året. Vi talar om Papua Nya Guinea, en stat i sydvästra Stilla havet som kännetecknas av en stark sociokulturell identitet.

Även om det är en särskilt orörd nation, har det under de senaste åren varit många reformer och åtgärder som syftar till att förbättra landets stadsplanering och därigenom ge många fördelar till hela befolkningen.
Självklart har allt åtföljts av en kraftig prisökning, särskilt på fastighetsmarknaden. Regeringen har de senaste månaderna kommit fram till utformningen av ett projekt som syftar till att skapa nya områden för byggandet av nya fastigheter.
De positiva resultaten registrerades redan 2015, då BNP hade ökat med 70% mer än året innan. Denna trend, som enligt ekonomerna skulle ha brutit efter några månader, fortsatte faktiskt ständigt och till och med förbättrad för att göra den här nationen för närvarande en av de mest konkurrenskraftiga på hela kontinenten.

 Inför specifikt har projektet fört Nationen många fördelar i ekonomiska men framför allt sociala termer.
En del av den kapital som investeras i Papua Nya Guinea kommer exakt från framtida utländska invånare som, med denna starka ekonomiska rörelse och den stora dynamiken som kännetecknar landet, har beslutat att göra sina resurser konvergerande på fastighetsmarknaden.
Tillväxten i den nationella BNP har ytterligare stärkts av ökningen av inflationen på 6% och accelerationen i byggnads- och urbaniseringsprocesserna har garanterat denna stat en vinnande bild på internationell nivå.
Även om priserna på mer standardboende har ökat kraftigt betyder det inte att för närvarande, att köpa en fastighet i detta tillstånd garanterar en användbar investering för framtiden.

Alla länder som Papua Nya Guinea är under utveckling av ekonomer och investerare som föredrar att "riskera" på nya och mer moderna platser jämfört med äldre ekonomiska makter och en stark tradition som gör dem mindre flexibla för förändringar på den internationella fastighetsmarknaden.
Det förväntas emellertid att bostadspriserna i mitten av första kvartalet 2019 stabiliseras i en sådan utsträckning att det är ännu bekvämare för investerare att köpa en fastighet i landet.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB