Fastighetsmarknaden stänger till utlänningar: det märkliga fallet i Nya Zeeland

En av de allra största östaterna i världen, Nya Zeeland, består bokstavligen av havslanden av två huvudöar och många andra mindre.
Separerat från Australien vid Tasmanhavet har de senaste åren varit en imponerande turistvåg, kapten främst av ungdomar som är angelägna om att lära sig ett nytt språk och av dem som tröttnade på det vanliga livet, bestämde sig för att göra en förändring och varför nej, även en frisk luft!
 Även om huvudstaden är Wellington är den mest befolkade staden Aukland med över 1,4 miljoner invånare.
Den senare blev en "superstad" från den 1 november 2010 och tog fjärde plats som den bästa livskvaliteten och den 13: e platsen som den grönsaste staden i världen, utan att glömma den 10: e platsen som en storstad mer livlig över hela världen.
 I allmänhet tar hela nationen ett nytt ansikte.
 Det har förekommit många stadsplaneringsinterventioner, utan att försumma de berömda hamnarna som möjliggör byggandet av ett större nätverk av ekonomiska men också kulturella utbyten.
 Och det är inte allt!
 För att förstå hur mycket detta land är så unikt, tänk bara på att många kändisar och framgångsrika affärsmän har valt Nya Zeeland att investera i fastigheter. Men i allt detta finns ett problem som inte är väldigt trevligt för potentiella investerare.
 Nya Zeelands regering godkände i fjol en lag som förmodligen träder i kraft hösten 2019, för att förhindra utlänningar att köpa en fastighet i detta moderna paradis. Med undantag för invånarna riskerar invånarna i Singapore och de närliggande australierna, med vilka det finns mycket starka fri-marknadsförhållanden, att Nya Zeelands fastighetsmarknad blir ett privilegium för några.
Men varför denna manövrering och framför allt vilka fördelar kunde dras av allt detta?
 Det ska noteras att Nya Zeeland under de senaste tio åren har sett huspriserna med 60% och parallellt med att de lokala investerarnas efterfrågan har överträffats, överträffat av utländska.
Därför behovet av att skydda invånarna på bekostnad av den internationella ekonomin. Till potentiella utländska köpare kommer denna lag att lämna utrymme för åtgärder på lägenheter i stora bostadsrätter, men inför ett totalt förbud mot befintliga bostäder.
Enligt den nyazeeländska regeringen var det just denna växande efterfrågan från utländska investerare att öka fastigheten på fastigheter vilket gör dem nästan otillgängliga för invånarna.
För närvarande äger bara en av fyra nyazeeländare ett eget hus och de senaste åren har de boende som har blivit anpassade med bilverkstäder eller till och med bilar och de som i extremis har blivit hemlösa, ökat.
Självklart har denna manövrering givetvis inte varit obemärkt så mycket att den utländska allmänna opinionen har anklagat Nya Zeeland för att vara främlingsfientlig och, som om det inte var tillräckligt, har Internationella valutafonden begärt att regeringen ska modifiera den reform som enligt prognoserna ekonomiska förhållanden, kan kraftigt sakta ner den allmänna tillväxten i landet.
Vi måste bara vänta på mer nyheter från den här historien som verkar vara allt annat än positiv för världsmarknaden för fastighetsmarknaden.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB