Fastigheterna i Kambodja är mättade

I varje samhälle, särskilt när det gäller ekonomiska sektorer, finns det perioder med extrem framgång i ekonomiska termer och magra perioder, där en god vinstnivå inte kan fastställas så att hela underskottet försämras. systemet.

Vi är medvetna om att vår sektor, fastighetssektorn, är nära kopplad till den ekonomiska utvecklingen, varför en hypotetisk kris direkt och omedelbart skulle påverka de nationella fastigheterna. Idag kommer vi att analysera ett mycket speciellt fall, vilket gör ekonomer och branschexperter mycket tveksamma. Nationen som är huvudpersonen i vår kolumn är Kambodja, ett rikt land som är känt för sina orörda landskap och för en historia som har sina rötter i de äldsta antika civilisationerna genom tiderna.

Det verkar som om fastigheterna i Kambodja genomgår en krisperiod. Även om det i själva verket är ett område som efterfrågas särskilt av turister, kvarstår möjligheten för potentiella köpare att identifiera ett trevligt erbjudande som ett problem. Å andra sidan, även ägarna till byggnader som beslutar att se ut på tegelmarknaden, stöter på några inte obetydliga svårigheter, eftersom det ökar bristen på intresse i området och de fastigheter som finns i det ovan nämnda området.

För att undvika möjligheten till återhämtning läggs ökningen av de nominella fastighetspriserna till, redan från första kvartalet av innevarande år. Det här är 4 procentenheter, men de har investerat alla typer av fastigheter på marknaden.

Detta har därför lett till en stark försvagning av själva förhandlingarna med en mycket stark kollaps (på numerisk nivå) av försäljningskontrakten. I synnerhet kan Phnom Penh-lägenhetsmarknaden ytterligare svalna och nå svindlande nivåer i slutet av året. Orsaken faller främst i det oproportionerliga erbjudandet av lägenheter i staden. Enligt CBRE Kambodja slutfördes tre bostadsrättsprojekt under de första tre månaderna av 2019.

I detalj minns vi närvaron av 1 091 enheter, vilket ökade det totala erbjudandet med nästan 10 procentenheter. En betydande takt jämfört med tidigare år. Men det är inte här; ytterligare 1 169 enheter har nyligen lanserats för 5 nya projekt.

Låt oss inte heller glömma att Världsbanken starkt har rådat den kambodjanska regeringen att övervaka byggnads- och fastighetsboomen i landet med särskild uppmärksamhet, eftersom den skulle riskera att orsaka en situation så tyngande att förhindra många återhämtningslösningar. De föreslår därför politik som syftar till att bidra till att minska öppnandet av nya byggarbetsplatser, som är avsedda att inte ha ett effektivt svar på fastighetsmarknaden.

Man hoppas därför att återhämtningen inte börjar så mycket från efterfrågan, utan från en "vändning i erbjudandet, kalibrerat enligt en kundkrets som uppenbarligen är långt ifrån vad som är det nuvarande förslaget på den kambodjanska fastighetsmarknaden.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB