Koreanska fastigheter: Söderna ligger fortfarande bakom

Efter år av dålig utveckling fortsätter koreanska fastigheter sin period med extrem långsamhet. Det är svårt att få tillväxt, och det har lett till att vi analyserar koreanska fastigheter mer detaljerat, och därför kommer vi idag att ta itu med hur Sydkorea har stått stilla under alla dessa år. Men framför allt kommer vi att försöka förstå vad utsikterna för 2020 kan vara.

Så om du är redo kan vi börja med de näst sista nyheterna från 2019!
Låt oss börja med att säga att den politiska situationen i Korea inte alls är enkel. Den nya regeringen hade huvudmålet att anta en innovativ skatteplan. Ett riktigt '' nytt paradigm '', baserat på en enorm investering på 10 miljarder dollar.

Destination? Större social trygghet, hälsa och omskolning av små och medelstora företag. Allt detta för att locka potentiella köpare att investera i Sydkoreas fastigheter, men de höga bostadskostnaderna har genererat verkliga '' överhettade spekulativa '' områden. Priserna för höga, utom räckhåll för den genomsnittliga efterfrågan.
De dyraste områdena är utan tvekan:

- huvudstaden Seoul (i alla dess 25 distrikt)
- Gwacheon
- Sejong City

De två sista områdena klassificeras som de dyraste. Men varför? Motivation är enkel. Regeringen har (igen) infört en höjning av kapitalvinstskatt för fastighetsinvesterare. Den så kallade CGT. Det hade redan förvärvats under perioden 2005 till 2014.

Men idag kommer investerare, ägare av två hus, att belasta en extra skatt på 10% mer. För ägarna av tre fastigheter bör dessutom en ökning med 20% förväntas, utöver ovannämnda CGT. Kort sagt. Ett riktigt tungt skattesystem, som avskräcker alla försök till tillväxt och förbättring för fastigheter.

Trots detta är den ekonomiska tillväxten dock blygsam men närvarande. Om vi skulle göra en analys av landets ekonomiska tillväxt, skulle vi säkert få positiva resultat.
I detalj:
- 2,1% under tredje kvartalet 2018,
- 2,9% under det fjärde kvartalet 2018
- 1,7% under det första kvartalet 2019
- 2% under tredje kvartalet 2019

Tillväxten bibehölls framför allt vad gäller produktion och ökningen av import / exportaktiviteter. Dessutom växte BNP med 0,5% tack vare den nedskärning som antogs av Bank of Korea (BOK) när det gäller räntor. Därför hoppas man att mer ekonomisk cirkulation kommer att fortsätta 2020 och förbättra utsikterna för fastigheter.

 Vi kan verkligen inte ge en definitiv bekräftelse på de hypoteser (hur positiva som helst) som tvingas runt Sydkorea, men vi kan dock ständigt övervaka situationen för dig. Alltid här, i full Realigro-stil!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB