Vad händer med den skotska fastighetsmarknaden?

Bland de senaste uppdateringarna som vi noterat kan vi verkligen inte ha överskuggat en nation som, till skillnad från vad vi kan tänka oss, inte verkar vara särskilt lysande på fastighetsmarknaden.

Vi pratar om Skottland. En nation som är känd över hela världen för sin grönska, forntida tradition, litteratur och underbara slott. Men lika underbart är inte nyheterna som kommer från detta land. De senaste nyheterna i själva verket relaterade till denna stat är inte alls optimala: intern störning, ökat behov och oförmåga att fullt ut tillgodose potentiella kunder.
Det skulle vara för förvirrande att ge en överblick över situationen. Dessutom anser vi att det är viktigt att definiera med ordning och precision varje element som för närvarande inte tillåter Skottland att återhämta sig som det ska. Baserat på de statistiska data som var tillgängliga för oss kunde vi skapa en minikarta som är utformad för att garantera våra läsare en tydlig och definierad vision.
Vi börjar därför med de ekonomiska och sociala skälen.
Att ha ett tak över huvudet är ett av de grundläggande mänskliga behoven.

Detta är uppenbart. Men om antalet personer ökar? Ett av Skottlands kritiska element är exakt närvaron av en ständigt växande befolkning, resultatet av en lång och långsam invandringsprocess mot detta land.
En andra punkt som är till nackdelen med den skotska ekonomisk-sociala situationen representeras av oförmågan att återhämta sig efter recessionen.

Enligt statistiska uppgifter är köp och försäljning av fastigheter inte en del av prioriteringarna för personer som avser att bosätta sig i detta land. Snarare väljer den sig för undertecknandet av leasingavtal, som av natur är bestämt mer flexibla men som orsakar en fas av ekonomisk stagnation på tegelmarknaden.

Efter de ekonomiska årens ekonomiska kollaps har försäljningsvolymerna sjunkit och för närvarande är antalet transaktioner inte tillräckligt för att fylla detta tomrum.
Till och med omöjligheten att byta bostad, precis efter den svarta perioden för Skottland, har begränsat målmarknaden, som alltmer begränsas och alltid med en viktigare finansiell tillgänglighet.

Därför försvinner medelområdet, varför vissa typer av fastigheter fortsätter att vara osålda eller det är svårt att hitta intresserade köpare.
Vad är den mest önskade staden för närvarande i Skottland för uthyrning? Ja, i detta skede är det också svårt att identifiera metropoler som kan vara praktiska när det gäller inköpsavtal.
Strax efter Dundee identifierar vi Aberdeen, medan både Glasgow och Edinburgh förlorar många poäng (nästan otouchable!)

Vad förväntas av den skotska framtiden? Precis som alla kritiska perioder vet vi att cyklicalitet är ett element vid basen av dessa situationer. Det är därför som det antas att det kan finnas en återhämtning, om än långsam, under de följande månaderna av 2019 som för Skottland inte är började bra.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB