New York och det dramatiska fallet: efter Covid-förbud

Världen har slutat. Och så är New York: med sina unika stadsdelar, gatorna för mode och lyx, de underbara parkerna som ger en touch av grönt till en så utvecklad stad, upplever den en fas av arresteringen. Exakt sedan maj är Big Apple praktiskt taget blockerat. Offret för en oöverträffad nödsituation som har spridit sig som en löpeld över hela världen. En tunnel vars väg ut verkar fortfarande vara långt borta. Förlamningen beror inte bara på Covid-krisen, utan på de åtgärder som fortfarande kvarstår.

Bland dem är det mest snittande: det gäller förbudet mot att besöka potentiella lägenheter som kan köpas. Men för att fullt ut förstå New York-situationen måste vi ta ett steg tillbaka. Det vi på Realigro vill göra idag är en noggrann analys av New Yorks fastigheter efter en period som tycktes vara över nu. Vi kommer att försöka skapa en fullständig bild av situationen och hoppas att den kommer att vara användbar för dem som vill köpa en fastighet eller helt enkelt för våra läsare som är fascinerade av internationella angelägenheter. Låt oss börja med ordning, därför att analysera historikern i staden i fråga. Antagande att New York har startat relevanta åtgärder för både social distansering och inneslutning, har nödsituationen markerat verkligen viktiga sociala skador.
Förändringar som uppenbarligen påverkade fastigheter.

I detalj ser vi hur i Manhattan försäljningen av hus registrerade minus 80% jämfört med den årliga trenden. För bostadsrätter talar vi till och med om minus 83 procentenheter. Brooklyn-området har förbättrats något men lägenheter konverterade till kontor har sjunkit till 44%. Mycket få kontrakt slutits. De flesta stannade strax före lockdown, innan klausulerna om besöket av den önskade egendomen triggades.

För att tala om siffror, i maj fanns det bara sex försäljningar som nådde 5 miljoner dollar. Under samma period (men 2019) registrerades 52. Priserna är därför inte tillräckligt attraktiva för att köpa en stängd fastighet. Förmågan att se ett hus är därför av största vikt. I en period där osäkerheten härskar högsta. Köpare förväntar sig ett ännu mer betydande prisfall för att återvända till köp med mer lugn. Och det finns ingen stadsdel som rymmer. Kanske är det enda segmentet som inte påverkas av nödsituationen, i form av pris, lyx. Men även i detta fall har efterfrågan försvagats avsevärt.

Det som naturligtvis hoppas är en snabb återhämtning av New York och den internationella situationen. Som de viktigaste experterna inom sektorn säger att det inte finns utrymme för hopp för de mindre företagen. Under tiden inbjuder vi dig att hålla dig uppdaterad på vår portal!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB