Den grönaste studentbostaden? Det är i Portugal!

I de tidigare nyheterna upptäckte vi med dig hur det är möjligt att kombinera modern arkitektur med kärlek till det gröna. Det verkar som om, trots att detta år 2020 präglas av en djupgående global kris, inte denna trend mot eko-hållbarhet går förlorad. Det finns faktiskt många sektorer, kopplade till fastighetsbranschen och inte, som riktar sina mål i denna riktning. Utan tvekan var en av de sektorer som drabbades mest av denna pandemisituation utbildningssystemet. Barnen tvingades anta nya inlärningsmetoder på distans, vilket också orsakade en viss besvikelse hos föräldrarna om effektiviteten hos de nya metoderna. Tja, den portugisiska fastigheten som vi kommer att prata om inom kort kommer verkligen inte att kunna lösa problemet helt, men det kommer att uppmuntra studenter och framtida generationer att ha en grön strategi i vardagen. Även det som rör användningen av tekniska resurser. Men hur? För att ta reda på det, behöver du bara läsa nästa rader med oss!

Strukturen som är huvudpersonen i den så många gröna vågen ligger i Porto och har redan fått flera utmärkelser. En av dessa, LEED Gold-certifieringen i kategorin gästfrihet, är en tydlig symbol för denna gröna förändring som också uppmuntras inom fastighetssektorn. Det är i själva verket det högsta europeiska kvalitets- och hållbarhetscertifieringen som tilldelats av Green Building Council. Kort sagt, ni förstår, kära läsare, att vi pratar om mycket höga nivåer av spetskompetens. Men hur är strukturen sammansatt? Studentbostaden har 220 lägenheter. Alla utrustade med egna kök, badrum och alla bekvämligheter som en universitetsstudent kan behöva. Fördelen? Njut av det till fullo utan att påverka!

De mycket låga underhållskostnaderna och energibesparingarna, också för att skydda vattenresurserna, är bara några av fördelarna som gör denna struktur så avancerad. Ingenting lämnas åt slumpen, inte ens designen, ungdomlig, fräsch, men också fokuserad på hållbarhet. Materialen är rent trä och metaller, upplysta av högeffektiva belysningssystem. Målet med arkitekternas studio som gav upphov till detta underbara projekt, som nu har blivit verklighet, är unikt: att sensibilisera de nya generationerna mot byggandet av en miljö där människan spelar en grundläggande roll. Inte av förstöraren utan av väktaren av den skönhet som omger oss. Ett mycket viktigt budskap som vi på Realigro hoppas kommer att hålla och gå utöver de enkla gränserna som avgränsas av denna imponerande och alternativa struktur. Men företagets åtagande slutar inte där.

För att göra allt mycket mer funktionellt är de vanliga platserna som gym och tvätt, där elever kan ta ansvar och samtidigt umgås, kanske i mycket bättre tider än den vi upplever. Är du nyfiken på att ta reda på mer om detta och många andra nya projekt i fastighetsvärlden? Om svaret, som vi hoppas, är positivt, måste du bara fortsätta följa oss. Alltid här och på vår blogg. Varje dag massor av nyheter om alla de viktigaste sektorerna kopplade till en dubbel tomt med vår favorit!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB