Kön och fastigheter: kvinnor köper mer

Vetenskapliga studier har visat att män och kvinnor har en annan strategi för marknaden (av alla slag). Denna skillnad i beteende är uppenbarligen resultatet av olika behov som tenderar att kopplas till könsfaktorn. Men visste du att denna distinktion visar sig vara ganska markant även i fastigheter?

Enligt de senaste marknadsanalyserna verkar det särskilt som att kvinnor tenderar att spendera mer på ett köpeavtal och sälja till ett lägre pris än män.
Men låt oss försöka ta oss till grunden i detta fall genom att analysera situationen i detalj.

Vi antar att när män och kvinnor väljer en fastighet att investera i, letar de vanligtvis efter olika privilegier. Studien genomfördes i USA, där fastighetsmarknaden redan är ganska varierad av sin natur.
På ett urval av nio miljoner försäljningar, som inträffade mellan 1991 och 2017, konstaterades att enskilda kvinnor betalar 3% mer än män i samma situation och på liknande sätt säljer fastigheten för 2% mindre.

I monetära termer, med tanke på att amerikaner flyttar fastigheter cirka 12 gånger under sin existens, kan nackdelen vara verkligen betydande. Vi talar i själva verket om en årlig förlust på cirka 1 700 dollar i '' bostadsförmögenhet ''. Men varför händer detta?

Det verkar nödvändigt att påpeka att orsakerna inte faller inom en brist på skicklighet som hör till det kvinnliga könet när man närmar sig fastigheter. Det är helt enkelt en skillnad i prioriteringar. I själva verket föredrar kvinnor att spendera mer än att genomföra långa förhandlingar och kontrakt både vid köpstillfället och under försäljningen. Anledning till att bekvämligheten kommer att minska. En slags högre kostnad som sprids över snabbare återhämtningstider. Diskriminering av de faser som är begränsade till inköpsdynamik präglar också det manliga målet.

I synnerhet identifierar vi denna inställning att påskynda tidpunkten på lyxmarknaden. I detta fall överstiger faktiskt behovet av att vinna önskad egendom i tid begreppet bekvämlighet.

Visar du en verklig vändning? Om du tänker på att fastighetsmarknaden i allmänhet upplever ett välgörande ögonblick (vad gäller investerare) är det inte förvånande hur de senare vill skynda sig innan de tappar den bästa möjligheten att investera.

Så hur kommer världens fastighetsmarknad att utvecklas när det gäller köppreferenser? Kommer du att välja att få eller sälja en fastighet snabbt, eller föredrar du längre tider men till mer överkomliga priser? Medan vi väntar på att lära oss mer, inbjuder vi dig att hålla dig uppdaterad på vår Realigro-portal för att ha en allmän bakgrund på den internationella fastighetsmarknaden!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB