Kalifornien: när fastigheter blir rosa

Direkt från det underbara Kalifornien får vi en helt rosa nyhet. En fastighet inriktad på det sociala, särskilt mot kvinnor. Ett innovativt initiativ som samtidigt kan hjälpa ett segment av befolkningen som befinner sig i extrema svårigheter. Så låt oss se vad detta projekt som involverade organisationen New Economics for Women (NEW) består av.

Först och främst, hur består projektet och vem är det riktat till? Låt oss börja med detta för att analysera denna extraordinära idé i detalj. NEW är en organisation som syftar till att hjälpa kvinnor i svårigheter konkret, så att de kan ha ett tak att leva under. I en värld där priset på livet växer mer och mer, och där könsskillnaden fortfarande betonas, är därför åtgärder av sådana föreningar nödvändiga.

Projektet upptäckte därför åtta underbara och supereffektiva hem i Canoga Park (Kalifornien). En förening, det mellan fastigheter och social nödsituation, som också innebär hållbarhet och energieffektivitet.
En av medägare till företaget som tog hand om detta initiativ förklarade hur den största utmaningen inte var så mycket att skapa boende, men att låta kvinnorna som skulle ha ockuperat det njuta av alla bekvämligheter.
Vi pratar om en referensgrupp som lever i ett tillstånd av absolut fattigdom, ofta med barn.

Men hur är dessa åtta hus, så revolutionerande, strukturerade?
De använda färgerna är mestadels tydliga för att möjliggöra inträde och spridning av så mycket ljus som möjligt inuti hemmet. Möblerna, å andra sidan, står i kontrast till väggens vithet för att ge en större visuell inverkan.Parketgolv, liksom resten av de använda materialen, framkallar begreppet hållbarhet. Det mest förorenande materialet som ofta används av ekonomiska skäl har inte tänkt på projektet från början. Ett tydligt tecken på stark orientering mot den gröna byggnadsekonomin.
Varje detalj har valts noggrant och lämnar inget till slumpen.

Sammantaget har de åtta husen en liknande struktur och möbler för att kunna delvis amortera byggkostnaderna. Och inte ett fåtal företag inom byggsektorn, men också inom interiör- och designsektorn, har beslutat att bidra till detta projekt. Kort sagt, ett tydligt exempel på hur det finns verkliga föredömliga initiativ, även i fastigheter, som kan konkretiseras tack vare allas samarbete.

Men projektet slutar inte i dessa åtta hus. Målet är att skapa ett riktigt nytt segment inom fastigheter, specifikt tillägnad de svagaste segmenten, utan att glömma den tekniska utvecklingen och hållbarheten. Det senare minskade naturligtvis både på miljömässig och ekonomisk nivå, men också och framför allt socialt!

Vad kan vi säga, vi hoppas att detta projekt kan expandera utanför Kaliforniens gränser!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB