Tegel i Quatar: de senaste nyheterna

Som vi nu känner till, vill vi på Realigro även under en kritisk period som den vi upplever informera dig om utvecklingen av internationell fastighet. Nu är det mer än någonsin vår skyldighet att dela med oss av våra läsare allt som kan underlätta '' köp av en fastighet eller, helt enkelt, storleken och förändringarna i tegelvärdet över hela världen. Så, utan att gå vilse i chatten, beslutade vi idag att fokusera på en mycket speciell och unik fastighet. Qatar. Låt oss därför se hur fastighetsmarknaden rör sig och de åtgärder som vidtagits under och efter Covid-nödsituationen.

Vi antar att priserna i Qatar sedan den senaste undersökningen verkar ha ökat. En ökning med 2%. Speciellt under andra kvartalet innevarande år. Men detta är verkligen inte ett tecken på återhämtning. Snarare. Den lokala fastighetsmarknaden är fortfarande svag. Trots regeringens ansträngningar. Ja, för i detta tillstånd var regeringens uppmärksamhet för att mildra de svårigheter som orsakades av pandemisituationen exemplarisk.

För att bara nämna några tal kommer vi ihåg godkännandet av lag nummer 16 (datum 2018). Med denna lag har regeringen ökat antalet områden som definieras som '' fritt ägande '' från 3 till 10. Detta innebär att utlänningar också kan köpa fastigheter i följande områden: The Pearl, West Bay Lagoon och Al Khor, Rawdat Al Jahaniyah, Al Qassar (område 60), Al Dafna (område 61), Onaiza (område 63), Al Wasail (område 69), Al Khraij (område 69) och Jabal Theyleeb (område 69).
Med detta initiativ, redan under 2018, antogs en plötslig ökning av den utländska efterfrågan. Öka det tog faktiskt inte lång tid att komma fram. Dessutom nådde bostadserbjudandet de första månaderna 2020 300 000 enheter. Tack vare slutförandet av ytterligare 900 lägenheter, 500 villor och andra projekt blockerade på grund av Covid-19. Tyvärr påverkade det ekonomiska blocket också en viktig och alltid aktiv del av lokal fastighet.

Det är kopplat till hyror. Som känt tenderar hyresmarknaden att påverkas mindre av någon kritisk situation. En minskad efterfrågan inom detta område innebar utan tvekan ett allvarligt slag för hela Qatars ekonomi. När kommer det att finnas tecken på återhämtning? Kommer det att finnas möjlighet att återvända Qatar till ett av de länder där du kan flytta till ett magnifikt hem? Enligt statistik förväntas den katariska ekonomin tappa cirka 4 procentenheter.

Men när man överväger den dramatiska situationen runt om i världen är detta en ganska liten förlust. För att ta reda på mer om detta ämne eller om du är nyfiken på hur världens fastigheter utvecklas ... du vet redan vad du ska göra! Håll koll på vår portal och varje dag garanterar vi dig nyheter från hela världen!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB