Finlands anomali

Även de starkaste nationerna visar tecken på avtagande, i en period som den nuvarande. Idag analyserar vi den avvikande situationen i Finland. Onormalt av en väldefinierad anledning: osäkerheten till följd av den pandemiska nödsituationen, vilket ledde till en förändring av den nationella marknadskurvan för fastigheter. Fastighetsattraktionskraften är därför fortfarande stark, men inte på alla nivåer. Så om du under dessa kalla vinterdagar vill ta reda på vad som händer i tegelvärlden, är den här guiden något för dig! Så om du är redo kan vi inviga den här lilla nyheten med fokus på fenomenet Finland!

Vi antar att Finland alltid har varit främmande för internationella marknadsförändringar. Stärkt av en styv regering och med lagstiftning som är lite benägen för förändringar har den alltid konfigurerats som en ekonomisk makt i sig. Det är ingen tillfällighet att vi på Realigro har ansett det lämpligt att behandla Finland-ärendet. Vad händer i en tid av världsstörning? I Finland verkar inte fastighetsmarknadens attraktivitet ha förändrats. Faktum är att effekten som gör branschexperterna chockad är följande. Det verkar som om transaktionsvolymerna liknar perioderna före pandemin. Med en särskild ökning av undertecknandet av köp- och försäljningskontrakt för lyxfastigheter. Minskningen, när det gäller investeringar i fastigheter, är enbart och uteslutande relaterad till de mer standardfastigheter, med allt lägre priser i andra länder och stillastående i det kalla Finland.

Även i detta fall verkar därför landet i fråga försvara sig väl mot Covid-nödsituationen, eller åtminstone i vår forskningssektor.
Framtidsutsikterna är inte så osäkra om vi betraktar den nuvarande relativt neutrala situationen i förhållande till resten av världen. Det antas och förväntas en kontinuerlig, om än sakta, ökning av intresset för lyxfastigheter. Och en efterföljande ökning, mycket mer gradvis, när det gäller köp och försäljning när det gäller medel-låga nivåer. Och hyrorna? Bra fråga! För att svara på denna fråga måste vi ta ett steg tillbaka och analysera den finska bakgrunden. På kulturell nivå är Finland konfigurerat som en modern nation men lite benägen att teckna hyresavtal.

Det är av en enkel anledning: det finns väldigt få utlänningar i detta land, så de flesta människor som bor i detta land har, förutom att ha höga ekonomiska resurser, råd med tak över huvudet. Enkelt uttryckt är levnadskostnaderna i Finland mycket höga, och det är också ganska svårt att övervinna den komplexa byråkratin bakom ansökan om medborgarskap. Kort sagt, en sådan reaktion var inte så oväntad! Så om du också blev bedövad genom att läsa de här nyheterna, vet att vi är redo att överraska dig med nya och intressanta kolumner. Alltid här varje dag och på vår officiella blogg! Hemligheterna för fastigheter, branschnyheter och nya mode, alltid bara ett klick bort!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB