Tidigt på våren för fastigheter

Tidigt på våren för fastigheter. Men hur är det möjligt? Det är sant att vi är bara i januari, en av de kallaste och mest emblematiska månaderna under hela kalenderåret. Ett nytt år börjar och med det goda avsikter och nyheter. Men även för fastigheter verkar detta 2020 vara riktigt tur. Till det att betraktas som en januari med en vår smak.

Men varför? Så låt oss börja den här nya artikeln och försöka ge en förklaring till just detta fenomen. Först och främst, vad menar vi med "våren" för fastigheter? Våren är i allmänhet den mest gynnsamma perioden för fastighetssektorn. Inköp är många och krävande, men framför allt är konkurrensen för husen mycket hög! Denna allmänna trend har sitt ursprung 2015. Från och med nu har våren (som ett världsgenomsnitt) markerat en vinnande period varje år.

 Särskilt i världsstäder. I synnerhet är toppmånaden april. Januari har alltid halter efter i detta avseende. Fram till förra året. I själva verket fanns det enligt de viktigaste statistiska uppgifterna en reversering av trenden enligt 2019. Tider har framförts för att göra världens fastighetsmarknad särskilt givande sedan början av året. Köpare ändrar inte längre sina strategier för att göra optimala inköp. Snarare försöker de ta affären på kortast möjliga tid. Redan den hypotetiska inventeringen för de kommande månaderna kommer att tendera att minska drastiskt, om trenderna fortsätter med denna hastighet.

Och hur är det med husprisökningar? Som vi redan har sett i de tidigare guiderna är prisökningen fysiologisk. Dels för de behov som pekar på innovation i en grön nyckel, delvis för ökningen av avancerade fastigheter på sekundära platser. Med ökningen av lågprisflyg har faktiskt helt okända områden dykt upp, som nu har blivit viktiga konkurrenter inom världsfastigheter.

Så, hur kommer köpare att bete sig 2020 men framför allt vad de fruktar mest? Vi börjar besvara den första frågan. Det är inte alls lätt att ge en lösning på denna fråga, men för vad som händer med världsfastigheter kan vi säga att det förmodligen under våren kommer att finnas mycket få hus tillgängliga.
De nuvarande ägarnas beteende är motvilliga att avstå från sina fastigheter, särskilt eftersom fastigheter har blivit så varierande och oförutsägbara. Både efterfrågesidan och utbudssidan fokuserar på ett enda mål: att göra snabba och omedelbara transaktioner. Vädret kan leda till större prisökningar och förlust av intresse.

Det bör också klargöras, som vi redan har visat i en av våra tidigare guider, att fastigheter är mycket mer fördelaktigt omedelbart efter semestern. Och det verkar som om potentiella köpare har förstått denna dynamik perfekt.

Vi måste bara vänta på ytterligare nyheter. Men fram till dess är vi hoppfulla. 2020 verkar ha börjat på bästa sätt!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB