Från himmel till helvete: Mauritius drama

I den kollektiva fantasin får termen Mauritius oss omedelbart att tänka på ett verkligt paradis på jorden. Långa vita stränder, kristallklart hav och ett perfekt klimat. Den typiska semestern. Kort sagt, i vårt sinne materialiseras en känsla av avkoppling och välbefinnande omedelbart. Lusten att investera i nationella fastigheter har alltid varit vanligt för många. Med tanke på de mycket låga levnadskostnaderna är det inte förvånande att turismen under de senaste åren har varit den motor som har påverkat de nationella fastigheterna mest. En blomstrande period som dock har dramatiskt upphört.

Med ankomsten av Covid -19 också på drömställen som Mauritius var problemen inte få. Och det är av denna anledning som vi i dag beslutade att analysera de som främst har påverkat detta så förtrollande tillstånd. Det är tydligt hur Coronavirus bytte korten på bordet, även på de platser som visade tecken på tillväxt. Särskilt när det gäller fastigheter.

Den faktiska blockaden i Mauritius började den 20 mars, genom dekret. En dödlig stängning, som har hindrat många potentiella investerare från att hälla i den lokala fastigheten. Faktum är att många transaktioner som kort därefter skulle ha resulterat i försäljningsaktioner. Men tyvärr var det nödvändigt att "frysa" allt. Men vad som har påverkat ännu mer på lokala fastigheter har inte avslöjat dess effekter i den omedelbara framtiden. Eftersom det är ett land med turistkall, finns det få alternativa tjänster och aktiviteter. Mauritius bygger också på internationella förbindelser med deras andra exporterande länder när det gäller leveranser. Rationaliserade resurser innebär en ökning av kostnaden för samma.

Och på medellång till lång sikt kommer det också att leda till en avsevärd ökning av levnadskostnaderna. Som ni kan gissa är det en kedjereaktion som inträffade i kanske nationens storhetstid. Men det är inte allt. Mauritius hälsosystem är inte det bästa och, som man kan dra slutsatsen, var dess kollaps oundvikligt. Det är därför inte förvånande att titeln på vår kolumn idag, som sammanfattar hur denna nation har gått från att vara ett paradis för allt till ett helvete för lokalbefolkningen. Fastighetsägare hittar inte en tillräckligt giltig och bred efterfrågan för att kunna sälja bostäder till ett pris som står i proportion till fastighetens värde. Å andra sidan kvarstår osäkerheten från investerarnas sida. Med tanke på tvivel till följd av de problem som uppstod under den senaste perioden, har många beslutat att backtracka innan de investerar i den nationella tegelstenen.

Det är uppenbart att det inte är lätt att definiera krisens dimensioner eller att föreställa sig ett verkligt slut på denna mycket kritiska parentes. Det vi rekommenderar att göra, baserat på experternas överväganden, är att stanna. Att lämna köpet av en fastighet i vänteläge är den enda kloka lösningen för tillfället. Först när allt har utvecklats är det möjligt att agera i enlighet därmed!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB