När fastigheter diskuteras: det franska fallet

Det kan hända varje dag att hitta lyxiga strukturer till salu. Kanske till och med av historiskt intresse. Som ett slott. Och det kan också hända att dessa fastighetssmycken sätts ut på auktion och sedan säljs till orimliga priser. Allt normalt därför. Men det finns dock en. I detta enkla och logiska resonemang har vi utelämnat en detalj. Den som rör de som är delaktiga i detta val. Det omgivande samhället. Idag, kära läsare, kommer vi att berätta om ett ärende som verkligen orsakar diskussion. Den som rör försäljningen av ett historiskt slott i Frankrike som väckte djup missnöje i referenskommunen. Varför ? Om du är nyfiken på att veta mer, kan vi därför inviga vår minikolumn idag! Låt oss börja!

Slottet i fråga är Pontchartrain, som dominerar nära Versailles. Redan från denna lilla detalj kan du gissa skönheten och glansen i denna struktur. Tja, försäljningen av fastigheten har genererat förvirring och missnöje, eftersom den omgivande miljön enligt invånarna riskerar att bli en '' sovsal ''. Projektet som slottet är avsett för är verkligen ambitiöst. Med en budget på cirka 35 miljoner euro kommer 41 lägenheter av olika slag att erhållas, varav många redan har '' bokats '' till en kostnad på cirka 353 000 euro vardera. Destinationsområdet ligger i den parisiska regionen Île-de-France, som redan är känd för att det finns, förutom huvudstaden, många andra naturliga och historiska scenarier med obestridd skönhet. Men invånarna i Pontchartrain, som når 3500-märket, fattade inte detta beslut villigt.

Detta beror på att gränsen hittills uppnått när det gäller befolkningstäthet leder till att staden kvalificeras som ett '' landsbygdssamhälle ''. Det förstås därför hur ett liknande projekt, förutom att skämma bort den underbara miljön där slottet ligger, också kan undergräva platsens typiska identitet. Kort sagt vill befolkningen till varje pris förhindra att den leende verkligheten förvandlas till ett massivt urbaniseringscentrum. Enligt de uppskattade uppgifterna skulle tröskeln på 3 500 invånare faktiskt överskridas på kort tid och nå 15 000. Vidare skulle det inte saknas ingripanden för ombyggnad av städer för att tillgodose och hantera en avgjort högre och tyngre trafik. Särskilt för en miljö som är så avlägsen från de typiska diktaten och befogenheterna för en storstadsregion. Men det är inte allt. Om det redan förvånar dig hur ett beslut som tillhör en fastighetsvärld kan förmedla och förändra populärt tänkande, kommer du att bli bedövad av följande nyheter.

Den lokala föreningen för skydd av landsbygdsmiljön och biologisk mångfald (Acserb) har begärt att projektet ska granskas, analyseras om och har redan överklagat tre tätorter utan begränsningar med tillägg av ett brev till ministeriet. kultur. De initiativ som krävs syftar till att eliminera risken för privatisering av slottet i första hand. För det andra att organisera en turistlinje som kan inkludera slottet i den allmänna kartläggningen av de mest populära destinationerna.
Vem vet hur det kommer att sluta ... du får reda på det bara genom att hålla dig uppdaterad på vår portal!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB