Lissabon och korttidsuthyrning

Tack vare periodens kritik måste många sektorer uppfinna sig själva. För att inte ge efter. Och tack vare uppfinningsrikedom, uppmuntrat av statligt stöd, har det funnits många verkligheter som har lyckats återhämta sig från de hårda slag som orsakats av nödsituationen från Covid-19. Vi har flera gånger sett hur fastighetssektorn påverkades särskilt av pandemin. Men också hur olika statliga initiativ har varit grundläggande för att återuppstå. En av de sektorer som är nära kopplade till tegelmarknaden har varit turistsektorn. I vissa länder har den alltid representerat den så kallade '' tillväxtmotorn ''. Krisen som inte har skonat någon typ av ekonomi, till och med den starkaste, har dock fått ta itu med ett riktigt intressant initiativ som utvecklats av Lissabonregeringen. Portugal, en av de mest revolutionära staterna i Europa, förbereder sig i den ovannämnda staden för att hjälpa medborgare i svårigheter.

Till exempel? Genom att utveckla ett tätt nätverk av korttidsuthyrning, som möjliggör återcirkulation av den lokala och nationella ekonomin. Ett alternativt steg, i en period då subventioner till medborgare som har svårt att betala månadsavgiften råder. Här flyttas fokus utomlands. Vi måste ta ett steg tillbaka och analysera nationen som helhet. Portugal och staden Lissabon är värd varje år för många studenter som beslutar att flytta tillfälligt tack vare Erasmus-programmet.

Men också att fortsätta den universitetsväg som genomförs i andra länder. För att komma ut ur krisen som orsakats av pandemisituationen har borgmästaren i Lissabon beslutat att erbjuda tusen euro i månaden under minst fem år för att hyra fastigheterna till turister. Allt detta för att kunna teckna hyresavtal och låta även de som är mest drabbade av krisen återhämta sig. Detta är en slags '' stabil inkomst '' som garanterar ägarna att förbli aktiva även under en period då turism och till och med fastigheter är praktiskt taget förlamade. Men det är inte allt utan begränsningar. I själva verket har Lissabon kommun beslutat att införa en klausul, just för att bättre kontrollera detta initiativ. Gränsen som visas är följande: när kontraktet har undertecknats kommer dessa hus att hyras främst till familjer i svårigheter, vid hyror som inte överstiger en tredjedel av deras inkomst. Dessutom måste ägarna, förutom tidsfristen på fem år, sätta tillbaka sin lägenhet på marknaden. Kort sagt, även om dessa begränsningar kan verka tillräckligt starka, har redan 117 hyresgäster visat intresse för detta första samtal.

Ja, först, just för att Lissabon kommun förväntas agera igen för att skydda turistsektorn och särskilt den lokala och nationella fastighetsmarknaden. Det finns inga tydliga åsikter om framtiden för den portugisiska tegelstenen, och det är inte heller möjligt att förutsäga hur lång tid det tar att starta om turistsektorn. Det som är säkert är att vi på Realigro alltid kommer att vara redo att informera dig om alla nyheter, för att hålla dig uppdaterad varje dag om hur hela fastighetssystemet utvecklas.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB