Zürich överträffar Genève: de senaste nyheterna

Zürich överträffar Genève i världen av fastigheter. Detta är den situation som har kännetecknat Schweiz sedan det sista kvartalet förra året. En av de mest oberoende nationerna från det omgivande landskapet och framför allt ekonomiskt stabilt, upplever en verklig vändning.

För att vägleda potentiella investerare och för att försöka förstå fenomenets dimensioner beslutade vi att analysera situationen. Baserat på statistiska undersökningar och analyser utförda av ledande experter inom fastighetssektorn var det möjligt att skapa en ganska fullständig översikt. Av den anledningen måste vi bara invigja vårt nuvarande avsnitt, tillägnad dessa två konkurrerande schweiziska städer!


I vår analys kommer vi att följa den så kallade 'trattlogiken', utifrån den övergripande situationen i Schweiz och sedan gå in i detalj.
Enligt nyligen genomförda studier verkar Schweiz ha risk för en bostadsbubbla. Eller värre, av överdrivet uppskattning. Speciellt i städerna Genève och Zürich verkar fenomenet ha nått exponentiella nivåer.


Även om regleringsåtgärder har tillämpats för att ytterligare begränsa denna prishöjning, verkar inte situationen förändras positivt. Faktiskt. Investerare motarbetas alltmer, särskilt i staden Genève, som nedgraderas kraftigt från Zürich.

Men fortfarande enligt statistiska uppgifter verkar fastighetsmarknaden i Zürich hålla det goda namnet på schweiziska fastigheter. Det är den här staden som fortfarande lockar investerare tack vare sänkning av räntan för inteckningar. Men denna situation, jämfört med tidigare år, är inte alls positiv. Det räcker med att säga att marknaden i både Zürich och Genève befinner sig i en redan överskattad miljö med en avgörande låg hyraavkastning. Dessutom överträffade Zürich Genève, både med index men också med pris. De faktiska priserna på det senare verkar faktiskt ha varit stilla, men definitivt övervärderade.

 Men vad kommer schweiziska fastigheter att spara? Utan tvekan är negativa räntor grundläggande för en konsekvent återhämtning mot fastighetsbubblorisken. Det är viktigt att köpare är villiga att investera nu innan situationen blir ohållbar. Den starka punkten därför: tid!

 Zürich och Genève i EU-sammanhang? Hur är situationen konfigurerad?
I de flesta storstadsstäder verkar räntorna ha fallit. De enda platserna för bubbelrisk är Paris och Frankfurt. Därför är det i ett extremt positivt sammanhang nödvändigt att garantera ökad tillgänglighet för investerare för att inte förbli isolerad även i det europeiska fastighetsmässiga sammanhanget.

Hur kommer situationen att utvecklas i Schweiz? Det är inte möjligt att tydligt definiera den överhängande situationen. Man hoppas att bubblorisken kan elimineras genom en hög efterfrågan, stödd av en stabilisering av priserna.
För mer information, fortsätt att hålla dig uppdaterad på vår Realigro-portal!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB