Italien och Coronavirus: konsekvenser för priserna

Som redan framkommit i många internationella tidningar, sedan i morse, är hela den italienska halvön helt rustad. En stark åtgärd för att försöka innehålla en epidemi som tar hela världen på knäna. Avbrutna flyg, resor mellan kommuner endast i extremt nödvändigt skick och för leveranser. Kort sagt, det dekret som kallas av de flesta '' Jag stannar hemma '' förmedlar helt kritik till det frodiga fenomenet.

Tillsammans med den 'vackra halvön' vidtar andra grannländer också ganska stränga säkerhetsåtgärder. Men det som intresserar oss, och som förtjänar särskild uppmärksamhet, är förhållandet mellan COVID-19 och fastighetsmarknaden. Vilket kommer konsekvenserna av Coronavirus på den italienska fastighetsmarknaden att ha i detalj efter ett så drastiskt beslut?

För att ge ett ganska omfattande svar har vi lämnat ordet till de viktigaste experterna inom sektorn, för att ge oss en tydlig översikt och så nära som möjligt de viktigaste konsekvenserna som den italienska fastighetsmarknaden kommer att ha.

Enligt vad som rapporterats, i den tidigare prognosen för en italiensk BNP upp 3,3 procentenheter, för närvarande talar vi om 2,8 procent. En påverkan av viruset som har nått en halv procentenhet över hela världen. (alltid när det gäller BNP). Euroområdet förväntar sig dock fortfarande en tillväxttakt på 0,5%. Men Italien betalar det högsta priset för hela avmattningen (lyckligtvis ännu inte stagnerande).
Men den politik som genomfördes för mindre än 24 timmar sedan, för att skydda befolkningens hälsa och mot spridningen av viruset, kommer förmodligen att tjäna till att begränsa skadan. Även på fastighetsnivå.

Innan vi går in på den italienska fastigheten kommer vi att försöka ge en översikt över den europeiska fastighetsmarknaden. Bostadssektorn i Europa kommer sannolikt att drabbas av en prissänkning. I vissa områden, till exempel Spanien och Irland, har denna fas redan nåtts. Det måste dock beaktas att det inte kommer att saknas incitament för att lyfta den internationella ekonomin. Liksom Europeiska centralbanken kommer den att fortsätta att få stöd och hålla räntorna på mycket attraktiva nivåer.

Låt oss nu gå in i ett av de länder som drabbas mest av spridningen av COVID-19. Hur ser du på de italienska fastigheterna? Du kommer förmodligen att bli förvånad över hur mycket du ska läsa. Den nuvarande kritiska omständigheten kan orsaka en ökning av fastighetspriserna på nationell mark. Det finns tal om en ökning med 0,5% (mot en mycket låg 0,1% som registrerades förra året). Men hur kommer potentiella investerare att uppmuntras att köpa en fastighet i Italien? Helt enkelt tack vare den mycket låga ekonomiska tillgängligheten och framför allt tillräckliga finansieringskostnader. Särskilt i de mest attraktiva områdena på halvön.

Å andra sidan har den italienska fastighetsmarknaden alltid präglats av en mycket hög benägenhet till dynamik, vilket har gjort att den kan återhämta sig även i särskilt kritiska perioder.

Man hoppas därför att denna situation fortfarande kommer att mildras. Under tiden måste vi bara hålla oss uppdaterade på vår portal!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB