Manhattan är fortfarande stark

En av de viktigaste marknaderna i New York verkar ha öppnat 2020 på ett stort sätt.
Efter en period av nedgång börjar Manhattan-marknaden visa de första tecknen på återhämtning.
Krisåren verkar därför vara ett avlägset minne, med tanke på att köp- och försäljningskontrakten minskade med endast 1,2% under kvartalets sista kvartal. Således bryter en trend som istället markerade betydligt högre siffror.

De bästa inspelade uppgifterna, som bryter med den kritiska perioden som inleddes 2017, ger hopp till investerare, som dock fortfarande tycks ha reservationer om det.
Faktum är att potentiella köpare fortfarande inte litar på Manhattan fastigheter, eftersom marknaden verkar ha överhettat. Faktum är att priser under 2017, trots att de hade överskridit den kritiska perioden, ökade med nästan 50%.

Detta har förhindrat alla aktiva åtgärder riktade mot köp och försäljning. För närvarande har situationen totalt förändrats. Vi talar i själva verket om ett mer avslappnat ögonblick, också tack vare prisfallet. Siffrorna sjunker, men ännu inte för låga för att anses vara fördelaktiga.
Därför begärs en liten ansträngning från köparna. Att sänka ”” påståenden ”och se den viktigaste New York-marknaden är en verklig möjlighet för ens framtid.

2019 verkar dock ha slutat på bästa sätt. Vi talar om 88% av försäljningen som avslutas med en omsättning på tre miljoner dollar per enhet. Riktigt orimliga siffror med tanke på att det är en varierad marknad som inkluderar både lyx men också den mest standardbostaden.
Men vad var faktorerna som bidrog till uppvaknandet av Manhattan fastigheter?

De nya federala lagarna har först och främst begränsat skattemässiga fördelar med fastigheter genom nya fastighetsskatter. Av denna anledning är det samma ägare av flera fastigheter som vill sälja den andra fastigheten till tredje part i hopp om att kunna amortera dessa utgifter.

Enligt säljarnas ekonomer bör säljarna fortfarande fortsätta mot prisnedgången och nå en andel på -5 procentenheter. Men ett stort frågetecken är det som representeras av politik.
Det nya presidentvalet, som kommer att hållas i år, kan avsluta denna hoppfulla situation.
Det är känt att situationen inte alls är enkel, både på Manhattan och i New York.

Som alltid kan vi inte förutsäga hur marknaden kommer att utvecklas i detalj. Utan tvekan är de variabler som ska beaktas många. Hur olika är också de egenskaper som eftersträvas i en fastighet av olika kategorier av potentiella köpare.

Vad kan vi säga, vi måste bara vänta på viktiga nyheter från en av de viktigaste fastigheterna i Amerika. Om du inte heller kan vänta med att ta reda på mer, eller om du är intresserad av att köpa en fastighet på Manhattan, måste du bara göra en sak. Fortsätt att följa vår blogg för att se alla Realigro-nyheter!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB