Europa: stigande priser, men hyr mer

Även om situationen vi upplever verkligen är anomal, är det dock nödvändigt att göra en analys avseende den europeiska fastighetsmarknaden, jämfört med förra året. Det är känt att Coronavirus har satt hälsa och ekonomin i kris utan att lämna fastigheter immuna mot denna '' smitta ''. I de tidigare nyheterna har vi rapporterat om den allmänna situationen för olika europeiska länder som för närvarande står inför många kritiska frågor. Idag kommer vi att göra en jämförelse jämfört med Europa 2019, alltid på fastighetsmarknaden. Slutligen kommer fokus att vara på det europeiska landet som först antog mycket restriktiva säkerhetsåtgärder: Italien.

Så om du är redo kan vi också invigja vår kolumn idag!

Eurostatdata (Europeiska unionens statistikbyrå som ansvarar för publicering av europeisk statistik och kvalitetsindikatorer) verkar vara tydliga. Medan huspriserna stiger i de flesta europeiska länder är en mycket mer uttalad situation hyreskontrakten. När det gäller procentsatser tycks de senare ha ökat exponentiellt. Särskilt på den halvön som först drabbades av Covid-19-fenomenet. Vi går därför in för att analysera Italien i europeiskt sammanhang. Bostadspriserna på halvön tenderar att ligga under det europeiska genomsnittet. Om det i många medlemsländer var + 4,3% och 4,7%, var det i Italien -0,2% (jämfört med samma period föregående år).

Om vi breddar referensperioden (därmed beaktar perioden från och med 2007) har den största europeiska tillväxten påverkat följande länder:

• Österrike (+ 88,4%)
• Luxemburg (+ 84,8%)
• Sverige (+ 80,6%)

Italien å andra sidan, redan under den föregående perioden, återvände till nedländerna, tillsammans med Grekland (-35,6%), Rumänien (-26,%) och Irland (-16,9%). En kollaps uppenbarligen på grund av olika skäl, först och främst den ekonomiska världskrisen.

Men om vi hittills har fokuserat på försäljningsmarknaden kommer vi nu att komma till vårt avsnitt. Hyresmarknaden registrerar faktiskt en diametralt motsatt situation.
Den europeiska tillväxten har alltid varit konstant, trots den mest kritiska perioden för alla, som har ett exakt år: 2008. Det som intresserar oss är just trenden med hyreskurvan. Betydligt högre än husen till salu.

Jämförs fortfarande med samma nuvarande period jämfört med tidigare år, är det oundvikligt att notera att hyrorna har ökat i 26 EU-stater. Bland dessa nämns de mest symboliska:

Litauen (+ 101%),
Tjeckien (+ 79,3%)
Ungern (+ 70,8%)

Och Italien? Detta land bekräftar också den uppåtgående trenden, men tyvärr för svag för att tala om en verklig återhämtning. Ett medelvärde som är för långt ifrån det europeiska, som dock också måste analyseras i det historiska sammanhang vi upplever.

I allmänhet verkar det därför som om hyrorna är de mest populära i Europa, men ... hur kommer allt att utvecklas? För att svara på denna fråga, fortsätt bara att följa vår blogg!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB