Coliving: leva och samarbeta

Vad menas med begreppet '' Coliving ''?
Varför är det en del av årets nyhet? Låt oss börja med att ta ett steg tillbaka. Innan man talar om '' kolivering '' är det nödvändigt att notera termens etymologi. Prefixet '' co '' definierar all delning, samarbete. Exporterar det till fastighetssektorn talar vi om sambo, därför att vi delar utrymmen mellan rumskamrater.

Även om det kan vara en mycket vanlig praxis, är den här gången nyheten en del av bekvämligheten med att kolla. En bekvämlighet dikteras också av liknande behov, såväl som i rent ekonomiska termer. Och dessa garantier täcks av ett nytt samtal, från alla italienska ursprung, exakt från Trentino. Efter att den italienska halvön utmärkte sig för de så kallade "en-euro-husen" (som vi talade om i de tidigare guiderna) kommer vi idag att möta denna ytterligare nyfikenhet. I Luserna, en kommun i provinsen Trento, har ett nytt samtal utfärdats, kallat: '' Kollavering samarbetar, delar och bor '.

Detta är ett projekt som syftar till att återfolka en liten och bergsverklighet. Om du är intresserad av detta tillkännagivande, här är detaljerna i meddelandet åt dig.
Publicerat den 5 juni 2020 och gäller till 3 augusti samma år, syftar detta projekt till att vända trenden. Vi förklarar oss bättre. Som historien lär ut har urbaniseringsprocessen genom århundraden blivit allt viktigare. Det finns få verkligheter som har hållit fast vid deras ursprung och traditioner. Och Luserna är en av dessa. Landets borgmästare har ett väldefinierat mål. Att förena hushållen kopplades också annorlunda från ett enkelt blodförhållande till sambo i ett alternativt territoriellt sammanhang. Kan erbjuda så mycket. En kontinuerlig ge.

Å ena sidan en ny befolkning med nya idéer och lika många projekt, å andra sidan nya förtroendeavtal mellan territoriet och befolkningen, vilket stimulerar till skapandet av nya landskapsstrukturer. Till skillnad från andra liknande projekt ges huvudkarakteristiken för '' Coliving collaborating sharing living '' med tidsgränsen. I själva verket, efter en eventuell anslutning till projektet, (exakt fyra års gratis hyra), kommer ämnet att tvingas besluta om att köpa fastigheten eller inte. Med tanke på att det här är grupper av människor är det uppenbart att svaret är mer positivt. Ett intelligent drag, som också har måttlig framgång internationellt.

Dessutom talar vi om ett särskilt suggestivt område. Trentino är faktiskt känd för sin obestridda skönhet.
Dessa är helt okontaminerade platser, med en unik tradition som dock behöver hjälp från befolkningen. En konkret hjälp, som bara en ny bostadsvåg kan ge. Aldrig som i detta fall är byggandet av ett nätverk av största vikt för att ge liv till detta territorium igen. Det hoppas att detta initiativ kommer att vara lanseringen för denna underbara plats, men också som ett exempel för dem som befinner sig i en liknande situation!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB