Indiska sociala bostäder

Det talas mycket om smarta städer. Att kunna omvandla våra hem och städer till definitivt mer avantgardekoncept. Men denna modalitet fokuserad på intelligent förnyelse materialiseras inte bara och uteslutande inom områden som redan klart utvecklats. Utvecklingsländerna antar också denna nya lutning mot territoriell omutveckling. Tja, idag kommer vi att analysera en nation som verkar vara mycket bakåtriktad, men som omfattar ett helt europeiskt projekt när det gäller fastigheter.

Vi pratar om Indien och det smarta sociala bostadsprojektet. I själva verket har ett projekt som syftar till att bygga cirka tusen prisvärda hem i en indisk stad med över sex miljoner invånare godkänts och genomförs. Det lyckliga läget är Pune i västra Indien. Vad innebär detta projekt?

Detta är en ny territoriell ombyggnad som avvisades genom ett kombinerat stadsplaneringsprojekt. Å ena sidan kommer en modern design att tillämpas, å andra sidan kommer ett nätverk av hållbara lösningar i miljö, sociala och ekonomiska termer att antas. Tjänster som syftar till att förbättra livskvaliteten med noll påverkan på ekosystemet med hjälp av IKT (informations- och kommunikationsteknik).

Men hur hanteras alla dessa tjänster? Och det är där kulan kommer. Allt kommer att hanteras och övervakas av en enkel och intuitiv applikation: Planet-appen. Denna digitaliserade plattform, och framför allt gratis, garanterar ständig övervakning av konsumtionen och direkt tillgång till tjänster dedikerade till människor, till exempel delning.

Men varför är Pune ett så innovativt projekt för fastigheter? Eftersom det är en av de första aktiviteterna som gör det möjligt för denna kontinent att ha ett bestämt mer öppet och innovativt perspektiv än fastighetskonceptet (orderstock i Indien).

I Indien har faktiskt den överdrivna demografiska dynamiken orsakat ett viktigt bostadsunderskott, kvantifierbart med ett fysiskt behov av cirka 27 miljoner bostäder till överkomliga priser (som ska nås 2030).

För att uppnå detta mål kommer trettio andra projekt, som för närvarande är i rörelse, alltid till stöd för sociala bostäder.

Ett verkligt ambitiöst projekt som kommer att använda kända och kända investerare som kommer att öka och investera i denna ombyggnadsplan. Det finns ingen verklig konkret säkerhet om de ovan nämnda tiderna kommer att respekteras.
Det som är säkert är att en så kritisk period som den vi för närvarande upplever kan en sådan alternativ lösning verkligen vara en vändpunkt både för lokala fastigheter, men också för ett land som till varje pris behöver förbättra dess ekonomi, för att inte förbli bakljuset för andra nationer.

Så vi inbjuder dig som alltid att hålla dig uppdaterad på vår portal, där vi kommer att ladda upp dagliga uppdateringar om världssituationen relaterad till fastigheter!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB