Omprövning och fastigheter: vad som kommer att hända

Efter att många länder har lyckats hantera Covid-krisen, är det pris som påverkar både ägare och potentiella investerare. Hur kommer värdena på fastigheter att variera? Kommer prisöversynen att omfatta alla sektorer eller delar av fastigheter?
För att svara på dessa frågor beslutade vi att skapa en liten guide för att ge en översikt (prognos) om vad som väntar oss under de kommande månaderna.

Vi antar att när det gäller hyresavtal, särskilt i turistområden, har ett nedåtgående krig inletts. Krig ger dock fortfarande höga priser. Att hålla prislistan hög är behovet (i många stater som införs genom lag) att helt sanera miljön genom att använda riktigt dyr utrustning och metoder. Men inte alla tänker på samma sätt. Enligt prognoserna från huvudekonomerna finns det tre scenarier som kan känneteckna vår närmaste framtid. Allt i kraft (uppenbarligen) av trenden med smittkurvan.

I första hand antas en normalisering och därmed en gradvis minskning av prisspridningen. I de andra två finns det dock rädsla för att återvända till den så kallade fas ett (därför tvingad isolering), med den följdliga blockeringen av hela det ekonomiska systemet. Därför ingår också fastighetsmarknaden. Om returvågen är uthärdlig och hanterbar, förhoppningsvis en gradvis justering, med priserna fortfarande lägre än under Covid-perioden. En verklig devalvering av fastigheterna på marknaden, vilket ger ägare men också investerare förvirrade.
Så handlar det om omprissättning? Förhoppningsvis inte, men att prata om absolut säkerhet i detta skede skulle vara riskabelt. När kommer det vara möjligt att prata om en verklig omstart?

Enligt experter, efter sommaren. Även om fastighetsmarknaden fortfarande är aktiv, så mycket att det i många länder verkar att den aldrig har slutat, kvarstår blockaden i allmänhet. Det är nödvändigt att göra en budget inte bara genom att beakta värdet på fastigheten eller levnadskostnaderna för en viss nation. Men det är nödvändigt att kalibrera allt efter hälsosituationen. Till exempel i Spanien, där levnadskostnaderna fortfarande är i linje med det europeiska genomsnittet, finns det risk för att försena återkomsten till det normala på grund av hälsokollaps. Anledning till att vi i länder som detta kan förvänta oss antingen en alltför hög svallning av priser (för att driva hela ekonomin) eller å andra sidan en devalvering av fastigheter.

Det som dock vädjar bra är att likviditeten i omlopp (trots osäkerheten) i ett generellt genomsnitt förblir hög. Gilla intresset för (yngre) investerare att dyka upp i fastighetsvärlden. Den sektor som är minst påverkad när det gäller omprissättning kommer att vara den för hyror, men för försäljningskontrakt ... allt är att förvänta sig!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB