Kambodja och fastigheter: fallande priser

Det är känt att världens fastigheter verkar ha haft en vändpunkt 2020. Bland dessa länder som har lyckats förvandla kritiska frågor till möjligheter identifierar vi Kambodja. I själva verket är det en del av världens topp tio, som har genomgått en väckelse som började förra 2019. Under de senaste 14 åren har det skett en ökning av intressen, vilket har medfört 7% mer försäljning.

Dessutom framträder avkastningen också i hyresavtalen i staden Phnon Penh. I denna verklighet identifierar vi fastighetspriserna bland de lägsta i hela Asien. Det är därför inte förvånande att Kambodjas fastigheter har vuxit markant under åren. Banden med Kina har påverkat marknaden positivt, även om det troligtvis kommer att bli en stoppfas på grund av Coronavirus. Naturligtvis hoppas man att detta dödläge kan ha en begränsad effekt på hela asiatiska fastigheter, utan att kompromissa med dess omsättning.

Men tack vare färdigställandet av flygplatserna Sihanoukville och Siem Reap verkar efterfrågan vara oavbrutet. Utan tvekan hjälpte de subventionerade priserna och framför allt de riktigt prisvärda fastighetspriserna. I genomsnitt jämfört med Asien, som har gjort det möjligt för Kambodja att dyka upp jämfört med de stora länderna, särskilt de som representerar ekonomiska och finansiella centra.
Turismen har definitivt hjälpt lokala fastigheter, främjat och uppmuntrat nya turistvågor som tack vare de extremt fördelaktiga försäljningskontrakten sedan har förvandlats till flyttvågor.

Men fastighetssektorn i Kambodja stannar inte där. Faktiskt. Tack vare den ökade efterfrågan uppmanades också byggsektorn (den andra sidan av myntet). Nya kommersiella byggnader, för att uppfylla anställningen av nya arbetare, ytterligare bostadsområden, har helt revolutionerat de stora städernas horisont. Det bör emellertid noteras att styrkan i Kambodja ges av den homogenitet som finns på nivåer av förbättring av bostäder. Tack vare externa uppmaningar har lokalbefolkningen också beslutat att anpassa sig till nyheterna när det gäller fastigheter, investera i nya byggnader, hyra eller sälja de tidigare. En rättvis kompromiss som har gjort det möjligt för nykomlingar att investera i en växande fastighetsmarknad utan att spendera en förmögenhet!

Och trots att den kambodjanska marknaden har varit en gräns för många, kan vi definiera nationen som ung. Cirka 60% av de nya invånarna och arbetskraften når en genomsnittlig ålder på 30. En försämring som verkar gynna den nationella och asiatiska ekonomin.

Hur den kambodjanska marknaden kommer att utvecklas är uppenbarligen ett mysterium. Men för att ta reda på, allt du behöver göra är att fortsätta att hålla dig uppdaterad på vår blogg!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB